Vakka-opisto

VIIKKO 12 / 2019

Vastuullinen kuluttaminen –luento Viikaisten koulun auditoriossa to 21.3. klo 18. Vapaa pääsy.
Merellinen ilta to 21.3. klo 18 kulttuurikeskus Crusellissa, Päivi Lehtinen ja lyökkiläis-uusikaupunkilaisen merikapteenin Karl Adolf Söderlundin elämäntarina.

Pimeän luentosarjan viimeinen osa Viikaisten koulun auditoriossa ti 26.3. klo 18, FM Riku Kauhasen luennon aiheena kuolema. Pieni luentomaksu paikan päällä.
Puutarhapiiri Viikaisten koululla ke 27.3. klo 18, puhutaan retkistä ja muista suunnitelmista.
Pyhämaan perinnepiiri Kuivarauman VPK:n talolla to 28.3. klo 13, jatketaan Heinästen kylän kuvien katselua.
Merihistorian perinnepiiri hotelli Aquariuksen Waltikka-kabinetissa to 28.3. klo 18, Seppo Sjöblom kertoo puuveneitten suunnittelijasta ja rakentajasta Tore Holmista.
Selkäsairauksien hoito ja ehkäisy -luento Viikaisten auditoriossa to 28.3. klo 18.

Tapahtumia:

PIMEÄN LUENTOSARJAN VIIMEINEN OSA: KUOLEMA
FM, arkeologi Riku Kauhasen luentosarjan viimeisessä osassa Viikaisten auditoriossa ti 26.3. klo 18-19.30 käsiteltävänä aiheena ovat haudat, hautajaiset ja näkökulmat kuolemakäsityksiin. Kuolema ja sen seuraukset mietityttävät kaikkia. Vainajan kohteleminen on tärkeä osa ihmisyyttä ja kuolleiden kohtalo on myös mietityttänyt ihmisolentoja pitkään, sillä ilmeisesti jo neandertalin ihminen hautasi lajitoverinsa. Kulttuurien tapa käsitellä vainajiaan kertoo osaltaan paljon sen jäsenistä: haudataanko vainajat maahan, poltetaanko heidät, jätetäänkö korppikotkien nokittavaksi vai syödäänkö heidät? Myös suomalaisella kuolemalla ja mielikuvillamme tuonpuoleisesta on kirjava historia. Pieni luentomaksu ilm. yhteydessä, www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimiston puh. 050 420 5266.

SELKÄSAIRAUKSIEN EHKÄISY JA HOITO
Vakka-opiston tammikuulta siirtynyt luento selkäsairauksista pidetään to 28.3. klo 18-19.30 Viikaisten koulun auditoriossa. Luennolla fysiatrian erikoislääkäri Päivi Sutinen luennoi aikuisten tavallisten selkäsairauksien hoidosta sekä siitä, miten selkäkipuja voisi ehkäistä. Hoitomuodoista esillä mm. fysioterapia ja kuntoutus, lääkehoito ja leikkaushoito. Ilm. www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimiston puh. 050 420 5266. Pieni luentomaksu paikan päällä.

KÄDENTAITOJEN KEVÄTRETKI HUHTIKUUSSA
Vakka-opiston kädentaitojen kevätretki tehdään pe 26.4.2019 klo 8-19 Mathildedaliin Saloon. Tutustumiskohteena on mm. vanha ruukkimiljöö ja Ruukin kehräämö, joka on erikoistunut alpakan villaan. Käydään myös Paimiossa käsityömuseo Miilassa. Matkalla ostosmahdollisuuksia. Lähtö Vinkkilästä klo 8, Uki 8.30 ja Laitila klo 9. Paluu n. klo 19. Tarkempi ohjelma ja aikataulu ilmoitetaan osallistujille. Retken hintaan kuuluu lounas ja iltapäiväkahvit. Muista ilmoittaa rajoitteet ruokavaliossa. Ilm. 1.4. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai opiston toimisto puh. 050 420 5266.

VIIKKO 11 / 2019

Pyhämaan perinnepiiri Kuivarauman VPK:n talolla to 14.3. klo 13, aiheena Heinäisten kylä.

Merihistorian perinnepiiri hotelli Aquariuksen Waltikka-kabinetissa to 14.3. klo 18, Kauko Isotupa kertoo Espanjantaudista. Lisäksi keskustellaan kalastuskirjasta.

Kalligrafia-kurssi alkaa Pohitullin koululla la 16.3. klo 10-16, toinen kokoontuminen su 17.3. klo 10-16.

Karjalainen perinnepiiri Pohitullin koululla ti 19.3. klo 14, jatketaan vanhojen Karjala-kuvien katselua. Kirjaston Karjala-aiheisia poistokirjoja edelleen saatavissa.

Kulttuurikahvila Ugin kaupunginkirjastossa ke 20.3. klo 18, Riitta Kilkku ja New York Riitan tapaan.

Merellinen ilta to 21.3. klo 18 kulttuurikeskus Crusellissa, Päivi Lehtinen ja lyökkiläis-uusikaupunkilaisen merikapteenin Karl Adolf Söderlundin elämäntarina.

Tapahtumia:

ELÄKELÄISTEN TABLETTITIETOKONE TUTUKSI -KURSSI (ANDROID, IPAD)
Vakka-opiston kurssilla tutustutaan rauhalliseen tahtiin tablettitietokoneiden perusasioihin, kuten tablettien erilaisiin hyödyllisiin käyttötapoihin, esimerkiksi netin ja sähköpostin peruskäyttöön. Lisäksi tutustutaan tablettiin saataviin erilaisiin osin ilmaisiinkin hyöty- ja viihdeohjelmiin. Oma aiemmin hankittu tabletti kannattaa ottaa mukaan kurssille, mutta kurssille voi osallistua, vaikka vielä harkitsisi sellaisen ostamista. Kurssi kokoontuu opiston atk-luokassa Pohitullin koululla maanantaisin 18.3.-25.3. klo 9.30-12.45. Kurssille mahtuu vielä osallistujia, joten ilmoittaudu kurssille 14.3. mennessä netin kautta www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimiston aukioloaikoina puh. 050 420 5266.

KULTTUURIKAHVILASSA TEEMANA NEW YORK
Maaliskuun kulttuurikahvilan aiheena on New York Riitan tapaan. Riitta Kilkku Nykin tutuissa ja tuntemattomissa kohteissa. Kulttuurikahvila Ugin kaupunginkirjastossa ke 20.3. klo 18 – ei kurssimaksua, mutta varaudu pieneen kahvi-/teemaksuun.

VASTUULLINEN KULUTTAMINEN
Vakka-opiston luennolla to 21.3. klo 18-19.30 Viikaisten koulun auditoriossa erikoissuunnittelija Jaana Itälä-Laine Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valoniasta kertoo, miten toimia vastuullisesti nykypäivän arkisissa valinnoissa, esim. ostoksissa, asumisessa ja ruoan suhteen. Ennen luentoa klo 17.30 samassa paikassa Uudenkaupungin ympäristöyhdistyksen kevätkokous. Vapaa pääsy, tervetuloa!