Sosiaali- ja terveyskeskus on nyt u-sote

Kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus nostaa profiiliaan. Se on nimennyt itsensä uudelleen, uusinut graafisen ilmeensä ja antanut palvelulupauksen asiakkailleen ja myös itselleen.

Keskus on nyt u-sote, joka on johdettu vanhasta pitkästä nimestä. U-sotesta on puolestaan johdettu uusi slogan ”Uus ote hyvään elämään.” Uudeksi väriksi on valikoitunut aurinkoinen keltainen.

– Uuden ilmeen taustalla on tietenkin osittain kaupungin uusittu strategia mutta myös oma halu tehdä itseä tunnetummaksi, kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen.

Yksi syy tulla näkyvämmäksi on jatkuvasti koveneva kilpailu ammattitaitoisesta työvoimasta.

– Me haluamme myös tehdä kaupungin palveluja tunnetummaksi. Me olemme sote-puolella tehneet viime vuosina paljon kaikenlaisia uudistuksia, mutta olleet vähän vaatimattomia emmekä tehneet niistä suurta numeroa.

Uuteen brändiin liittyy siis myös aktivoida tiedotusta.

Graafisen ilmeen lisäksi sote-puoli tekee palvelulupauksen asiakkaille eli meille kaupunkilaisille. Siinä se lupaa jatkossakin etsiä ja löytää parempia toimintatapoja yhdessä asiakkaan kanssa, olla rohkeita ja osaavia kehittäjiä, palvella ammattitaidolla ja ystävällisesti sekä olla ystävällisiä myös itsellemme ja toisillemme.

– Kolme tärkeintä adjektiivia ovat rohkeus, ystävällisyys ja osaaminen. Ystävällisyyttä haluamme erityisesti painottaa, sekä asiakkaiden kohtaamisessa että keskinäisessä toimissa.

Sloganissa oleva uus ote tarkoittaa sitä, että kaupungin sote on asukkaan taustalla koko elinkaaren ajan valmiina auttamaan ja jos tarve tulee niin auttaa saamaan uuden otteen hyvään elämään.

– Palvelulupaus on kova ja meitä voi haastaa, että toimimmeko lupauksemme mukaisesti.

Uutta ilmettä ja palvelulupausta on valmisteltu vuoden verran ja sen jalkauttaminen työntekijöille on jo alkanut.

Henkilökunta on ottanut uudistuksen positiivisesti vastaan. Palvelulupaus on yksinkertainen ja sopii koko sote-puolelle. Toki asioita on tehty aiemminkin rohkeasti, ystävällisesti ja osaavasti, mutta aina on parantamisen varaa ja uuden ilmeen ja lupauksen kautta tärkeimpiin asioihin kiinnitetään entistä paremmin huomiota.

– Olemme uudesta ilmeestä ja palvelulupauksesta ylpeitä hyvällä tavalla, mutta samalla nöyriä sen edessä. Sen lunastaminen vaatii kovaa työtä.

Artikkelikuva: Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskus tunnetaan jatkossa nimellä u-sote.

U-soten johtoryhmä kokoontuneena uuden ständin ympärille, taustalla touhua tarkkailee kehyksissä entinen kaupunginjohtaja Erkki Lahikainen.