Viikon vanha: Korihaiden A-nuoret voittoisina

Viikon vanhana juttu tammikuulta 2008 eli 11 vuoden takaa. Korihaiden A-nuoret voittivat siellä ja täällä.Korihaiden A-juniorit, sekä tytöt että pojat, pelasivat viikonloppuna voitollisesti. Pojat voittivat ottelunsa sekä lauantaina että sunnuntaina ja jatkavat puhtaalle pelillä sarjan kärjessä. A-tytöt puolestaan vankistivat sarjansa kakkospaikkaan voittamalla sunnuntaina selvästi jumbojoukkue Urjalan.

– Alku oli vähän nihkeätä, tytöt pelasivat huolimattomasti ja olivat puoliunessa. Kai selvä tasoero vähän vei pelifiilinkiä. Lisäksi otimme tämän pelin enemmän harjoituksen kannalta, pääasiana oli ajaa muutamaa uutta kuviota sisään, kertoi A-tyttöjen valmentaja Petri Helminen.

Vierasjoukkue Urjalan Urheilijat piti pelin tasaisena kaksi ensimmäistä neljännestä. Peli oli kolmannelle neljännekselle lähdettäessä 26-23, mutta sitten erityisesti Korihaiden käyttöön ottama koko kentän prässi oli vieraille myrkkyä.

Urjala menetti pallon monta kertaa jo omalla kenttäpuoliskollaan eikä saanut rakennettua rauhassa omia hyökkäyksiään. Korihait voitti kolmannen jakson selvästi 22-9 ja kun hyvä tahti jatkui melkein pelin loppuun asti, kirjattiin voitto lopulta lukemin 72-46.

Eniten pisteitä kotijoukkueelle teki Noora Saarinen, 21 kappaletta. Ida Arola onnistui 18 pisteen verran. Ida Jefimoff teki 14 pistettä ja otti tukun levypalloja kentän molemmissa päissä.

Kolminkertaisena pelattavasta sarjasta on jäljellä yksi kierros. Korihait on sarjakakkosena ja mahdollisuudet jopa sarjan voittoon asti ovat olemassa, sillä alkukierroksilla kärkijoukkueet ovat pelanneet ristiin.A-pojat puhtaalla pelillä

Korihaiden A-pojat jatkavat viikonlopun jälkeen vakuuttavasti sarjansa kärjessä. Joukkue on voittanut kaikki yhdeksän peliään, suurimman osan varsin selvin numeroin. Vain kaksi kertaa voittomarginaali on jäänyt alle kymmenen pisteen.

Sunnuntaina Pohitulliin saapunut RaPy jaksoi puoliväliin asti sinnitellä, mutta sitten vain kuudella miehellä matkassa ollut vierailija väsähti ja Korihait kaunisteli voittopisteiksi 87-50. Puoliajalla kotijoukkueen johto oli vain 6 pistettä, 37-31.

Korihaiden peli lähti nihkeästi käyntiin ja pidempi, mutta selvästi heikompi ja hitaampi RaPy pysyi mukana. Ilman Anton Mierlahden hyvää alkuvirettä (3 kolmosta ja yksi kakkonen ensimmäisellä jaksolla), vieraat olisivat olleet alussa johdossa.

Pikkuhiljaa Korihait sai vahvuutensa esille. Markus Vehanen hallitsi korinalustoja, repi levypalloja ja punnersi pisteitä lähietäisyydeltä, vaikka vastustajat olivat selvästi pidempiä. Taneli Vehanti pelasi takamiehenä hyvin pyörittäen peliä ja tehden monta hienoa koria.

Lopullisesti peli ratkesi kolmannella jaksolla, jossa RaPy onnistui tekemään vain 6 pistettä. Korihaiden liikkuva puolustus pakotti vieraat kaukoheittoihin ja kun kolmoset eivät uponneet, kääntyi peli suhteellisen helposti Korihaille.

Lopussa ero repesi lähes 40 pisteeseen, kun Korihait pystyi hyödyntämään täyttä 12 miehen joukkuetta RaPyn väsähtäessä.

Seuraavaksi A-pojat kohtaavat porilaisen BC Sisun, joka Pohitullissa hävisi syksyllä vain viidellä pisteellä. Sarja voi lopullisesti ratketa vasta huhtikuun alussa, jolloin viimeisessä ottelussa sarjakakkonen RaPy-91 saapuu Pohitulliin.Artikkelikuva: A-poikien puolustus hyydytti sunnuntaina Raholan. Martti Luotonen on pysäyttänyt miehen ja Simo Peuraniemi valmistautuu blokkaamaan heiton.

Noora Saarinen on päässyt vapaaseen heittopaikkaan, Urjalan puolustus on pahasti myöhässä.