UJK ja Jyske vastakkain koko päivän

Suomen jääkiekkoliitto juhlii 90-vuotista toimintaansa ja sen kunniaksi seurat eri puolilla Suomea järjestävät erikoisohjelmaa. Uudenkaupungin Jää-Kotkat ja Laitilan Jyske juhlivat liittoa tulevana lauantaina Uudenkaupungin jäähallissa.

Keskiössä lauantaina on tietenkin jääurheilu. Virallisia sarjaotteluja pelataan kaksi, kello 13:30 kohtaavat UJK:n ja Jyskeen ringeten E-juniorit ja päivän huipentumana seurojen miehet ottavat mittaa toisistaan kolmannen kerran tällä kaudella kello 17:30 alkavassa ottelussa.

Sarjapelien lisäksi UJK ja Jyskeen juniorit pelaavat harjoituspelejä keskenään, aamulla kello 11 kohtaavat F-juniorit ringetessä, kello 12 F-juniorit jääkiekossa ja kello 15 E-juniorit jääkiekossa.

Jäällä tapahtuu siis koko päivän, mutta muutakin ohjelmaa on tiedossa.

Showman Jarcco on paikalla koko päivän ja soittelee musiikkia ja höpiseekin aina välillä jotain, jos ei jäädy, sillä viikonlopuksi on halliin luvattu pakkaskelejä.

Ohjelmassa on myös seurojen ansioituneiden jääkiekkotoimijoiden muistamisia miesten ottelun erätauolla ja mahdollisesti kuullaan myös puheita.


Päivän päätapahtuma eli miesten ottelu on tärkeä molemmille. Jyske on koko kauden keikkunut sarjan kärjessä, mutta paikka kahden parhaan joukossa ei ole vielä varma.

UJK on sarjan kakkosena, neljä pistettä Jyskeen perässä, mutta takana vaanivat KJK kahden ja LuKi neljän pisteen päässä, molemmilla on lisäksi ottelu vähemmän pelattuna, joten UJK tarvitsee vielä kipeästi pisteitä varmistaakseen nousumahdollisuutensa. Lohkon kaksi parastahan pelaavat ensi kauden kakkosen paikasta kakkosen kahden huonoimman kanssa.

Jyske tylytti UJK:ta kauden avauspelissä Uudessakaupungissa lukemin 8-2, mutta joulukuun alussa Laitilassa UJK voitti 6-4, tosin pelissä oli onnea UJK:n matkassa aavistus enemmän kuin kotijoukkueella.

Lauantain pelin jälkeen UJK:lla on vielä kuusi peliä jäljellä. Heti juhlien jälkeen sunnuntaina tulee vieraaksi TarU. Peli alkaa kello 16:30.

Loppukausi on siinä mielessä UJK:lle suosiollinen, että pahimmat uhkaajat kohdataan kotihallissa. KJK tulee vieraaksi 9.2 ja LuKi sarjan päätöskamppailuun 24.2. On hyvin mahdollista, että nousukarsintoihin menevä joukkue ratkeaa vasta silloin.


Artikkelikuva: UJK ja Jyske ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti, molemmilla on voitto vieraskentällä. Kuva UJK:n voittoista pelistä Laitilasta joulukuun alussa.