UJK voitti Jyskeen C-ringetessä

UJK:n ja Jyskeen C-ringettetytöt ottivat varaslähdön lauantaina suureen Uki-Laitila koitokseen ja pelasivat oman Ykkösen ottelunsa jo tänään. Jyske aloitti hyvin, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä vahvemmin UJK pelasi ja voitti lopulta numeroin 8-5.

UJK:lla on ykkösessä ollut vaikeuksissa maalinteon kanssa ja pelin alussa ongelma näytti jatkuvan. Jyskeen maalivahdille merkittiin avauserässä kymmenen torjuntaa ja mutta UJK sai aikaan vain yhden maali. Jyske oli tehokas ja teki kolme, vaikka sillä oli selvästi vähemmän laukauksia. UJK:n ainoan teki ylivoimalla Emmi Metsä-Tokila.

Toisessa erässä UJK alkoi löytää Jyskeen maalin. Emmi Metsä-Tokila kavensi, Helmi Silokivi toi UJK:n tasoihin ja erän lopulla Josefina Routi onnistui alivoimalla viemään UJK:n jo johtoon.


Kolmannessa erässä Josefina Routi osui uudelleen, nyt ylivoimalla ja UJK johti jo kahdella maalilla. Erän lopulla Jyske kavensi ja päätöserän alussa tuli ylivoimalla tasoihin.

UJK ei Jyskeen kiristä häkeltynyt, vaan saman jäähyn aikana Josefina Routi täydensi hattutemppunsa ja teki pelin toisen alivoimamaalinsa.

Katarina Maikola vei UJK:n reilua minuuttia myöhemmin jo kahden maalin johtoon ja siitä puoli minuuttia, niin Aino Usvala iski taululle loppunumerot.

UJK oli ensimmäisen erän jälkeen selvästi hallitsevampi, maalivahtien torjunnat merkittiin lopulta UJK:n painostusta kuvaten 31-17.


Josefina Routi teki siis kolme maalia, mutta Katarina Maikola keräsi vielä yhden tehopisteen enemmän, sillä maalin lisäksi hän antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä. Emmi Metsä-Tokila teki kaksi maalia, Emma Usvala sai kaksi syöttöpistettä.

Voitolla UJK ohitti sarjataulukossa sekä Jyskeen että Seiskat. Seuraava kotipeli on Ilvestä vastaan 9.2.


Artikkelikuva: Josefina Routi karkasi illan pelissä monta kertaa Jyskeen pelaajilta ja teki kaksi alivoimamaalia ja yhden ylivoimamaalin.