Poljen pimeään on Tuula Amberlan uusin kappale

Tuula Amberlan uutuuskappale Poljen pimeään on julkaistu tänään, keskiviikkona 23.1.2019. Samana aamuyönä ilmestyi myös singleen tehty musiikkivideo. ”Kello 5 on risteysaika, jolloin toiset karkaa ja toiset palaavat arkeen”, Tuula perustelee.

Edellinen single, Anna äiti puhaltaa, ilmestyi maaliskuussa 2018 peräti 14 vuoden julkaisutauon jälkeen. Kappaletta on kuunneltu Spotifyssa yli 56 000 kertaa.


Uusi Poljen pimeään -single käsittelee vaiettua aihetta, parisuhdeväkivaltaa. Kappaleeseen tehty musiikkivideo sukeltaa syvälle yöllisen miljöön kautta rakennettuun aiheeseen.
– Kaupungin katuja kulkee nainen, joka on valinnan edessä. Mielessä pyörivät tapahtumat, jotka ovat järkyttäneet sekä muistot siitä, mitä on ollut ennen. Aamuun mennessä hänen on päätettävä, palaako kotiin vai valitseeko uuden elämän.
Kappale on Tero-Petri Suovasen sanoittama ja säveltämä.

Tuula Amberla tunnetaan uniikista soundistaan sekä kantaaottavista teemoistaan. Hän nousi koko kansan tietoisuuteen vuonna 1984 hitillään Lulu. Muita Amberlan hittejä ovat Korppi, Auto sammui maantien laitaan, Pienet sanat ja Tyttö kampaa märkää tukkaa.

Poljen pimeään [3’58]
Julkaisupäivä: 23.1.2019
Sävellys & sanoitus: Tero-Petri Suovanen
Sovitus: Tuula Amberla, Oskari Ruohonen, Vesa Saloranta & Tero-Petri Suovanen
ISRC: FI7PP-19-00012
PVC 119 / Plastic Passion 2019
Videon ohjaus, leikkaus ja editointi: Anssi Ikonen

Uuden singlen musiikkivideo löytyy tästä.

Artikkelikuva: Jussi Virkkumaa