Asukasluku väheni viime vuonna 40:llä

Tilastokeskuksen väestön ennakkotilasto vuoden 2018 viimeiseltä päivältä kertoo, että Uudessakaupungissa asuu 15713 henkeä. Valmistuneista uusista asunnoista huolimatta asukasluku on siis 40 pienempi kuin vuoden 2017 lopussa.

Muutos marraskuun lopusta joulukuun loppuun oli pieni, -2 henkeä. Miesten määrä väheni yhdeksällä, mutta naisten kasvoi seitsemällä.

Korkeimmillaan asukasluku on parin viime vuoden aikana ollut viime vuoden toukokuussa 15784, josta kesän aikana tultiin alas. Viimeisen neljän kuukauden aikana väkiluku ei juuri ole muuttunut.


Sama suuntaus on havaittavissa myös naapurikunnissa. Laitilan, Pyhärannan, Vehmaan, Taivassalon ja Kustavin yhteinen asukasluku, joka on noin Uudenkaupungin asukasluvun luokkaa, on vuoden aikana vähentynyt yli 30:llä.

Erot kuntien välillä ovat tosin suuret. Kasvua viime vuoden aikana oli Laitilassa 34 asukkaan verran, Taivassalossa kymmenen ja Kustavissa kolmen, sen sijaan Pyhäranta menetti peräti 49 asukasta ja Vehmaa 31.

Laitilalaisia oli vuoden vaihteessa 8646, pyhärantalaisia 2028, vehmaalaisia 2285, taivassalolaisia 1663 ja kustavilaisia 926.


Kyseessä ovat vasta asukasluvun ennakkotiedot, mutta yleensä ero lopullisiin on vain muutaman hengen luokkaa, joten vuosi 2018 liittyy Uudenkaupungin asukasluvun alenevien vuosien ketjuun, jonka vuosi 2017 katkaisi mutta pysyvää siirtymistä kasvu-uralle ei näytä tapahtuneen.

Kuluvan vuoden suhteen odotukset kasvoivat siis entisestään, asuntoja on edelleen valmistumassa, mutta muuttaako niihin joku kauempaa vai täyttyvätkö ne, jos täyttyvät, sisäisestä muuttoliikkeestä.

KORJAUS: Uudenkauoungin asukasluku laski viime vuonna noin 40:llä ja myös muiden kuntien lukuja korjattu viime vuoden muutoksen osalta.