Elina Kinnunen ja Otto Hiivola vuoden 2018 urheilijat

Kaupunki palkitsi eilen Crusellissa järjestetyssä tilaisuudessa vuonna 2018 menestyneitä urheilijoita. Vähintään SM-mitalin saavuttaneita urheilijoita muistettiin ja julkistettiin vuoden urheilijat.

Vuoden urheilijaksi valittiin Kenttäkarhujen keihäänheittäjä Elina Kinnunen toisen kerran peräkkäin, aiemmin hänet on valittu useasti vuoden nuoreksi urheilijaksi.

Elinan parhaat saavutukset viime vuonna olivat ikäluokkansa eli 19-vuotiaiden Suomen mestaruus, Pohjoismaiden kisojen pronssi ja nuorten MM-kisojen seitsemäs sija.


Vuoden nuorena urheilijana palkittiin Vankan Otto Hiivola. Otto voitti P14-sarjassa Suomen mestaruuden seiväshypyssä ja 5-ottelussa sekä hopeaa keihäänheitossa.

Liikunta- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Seppo Laine.

Vuoden veteraaniurheilija on Vakka-Rastin Maija Verha. Maija voitti viime vuonna kaksi Suomen mestaruutta ja kaksi SM-pronssia D70-sarjassa.

Muita SM-tasolla menestyneitä olivat Vakka-Suomen Urheilusukeltajien Matti Pyykkö kahdella sukelluskalastuksen SM-kullalla, Jyskettä edustava Jonna Voronkoff kahdella kävelyn SM-kullalla ja yhdellä pronssilla, sekä voimanostossa kaksi SM-kultaa juniorisarjassa voittanut West Coast Power -seuraa edustava Anni Vuorio.


Muistamiset jakanut liikunta- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Seppo Laine totesi, että palkintojenjakotilaisuus on yksi vuoden mukavimmista tapahtumista.

– Te olette vuonna 2018 saavuttaneet jotain, jolla on merkitystä paitsi teille itsellenne myös seurallenne ja Vakka-Suomelle. Kun osallistutte arvokisoihin, toivoisin, että näkisitte oman roolinne niin, että olette edustamassa itseänne, mutta myös taustajoukkojanne ja kotiseutuanne, sillä menestyksenne on merkityksellistä monesta näkökulmasta.

Urheilussa menestyäkseen on tehtävä sinnikkäästi työtä, voittaa pettymykset ja uskoa itseensä. Tästä on Laineen mukaan paras esimerkki Lasse Virén, joka kaatui 10 000 metrin olympiafinaalissa, nousi ylös ja voitti uudelle maailmanennätysajalla.

– Urheilutoiminnan perusta on tuhansien vapaaehtoisten pyörittämä seuratyö. Sillä on varsinaisen kilpaurheilun lisäksi merkittäviä vaikutuksia kansalaisten liikkumiseen ja sitä kautta terveyteen ja hyvinvointiin.Artikkelikuva: Vuoden nuori urheilija Otto Hiivola ja vuoden urheilija Elina Kinnunen kiertopalkintoineen.