Viikon vanha: Talvikki keräsi perheet talvirientoihin

Talvikki-tapahtumaa ei enää viime vuosina ole järjestetty, mutta kymmenen vuotta sitten vielä pidettiin talvikivaa uimahallin ja jäähallin välisellä kentällä. Alla oleva juttu on päivätty 8.2.2009.

Uudessakaupungissa lauantaina järjestetty koko perheen talvitapahtuma keräsi suuren joukon lapsiperheitä nauttimaan hyvästä talvikelistä. Uimahallin ja jäähallin välinen kenttä oli parhaimmillaan täynnä kunnon talvesta nauttivia ihmisiä.

– Viime vuonna tapahtuma oli vesisateessa, sitä edellisellä kerralla pakkasta oli yli 20 astetta. Nyt pystymme luistelemaan, hiihtämään ja laskettelemaan hyvissä oloissa ja se näkyy väkimäärässä, sanoi tapahtuman järjestäneen Lions Club Uusikaupunki/Männäinen -yhdistyksen presidentti Olli Suojanen.

Lions-presidentti Olli Suojanen oli tyytyväinen lauantaisen Talvikki-tapahtuman kävijämäärään. Parina edellisenä vuonna huonot säät haittasivat tapahtumaa.

Takavuosina klubi järjesti Maalispilkin, mutta kun jäätilanne on mikä on, siirryttiin kolme vuotta sitten uuteen paikkaan. Jäähallissa on yleisöluistelu ja uimahallissa pääsi uimaan ja muu toiminta on helppo järjestää niiden välisellä kentällä.

– Paikkakunnan yritykset ovat mukana sponsoroimalla kukin omaa tapahtumaansa. On pulkkakilpailua, mönkijäajelua, poniratsastusta, frisbeenheittoa ja koiravaljakko ja kaikkea muuta.

Kentällä käytiin myös Osuuspankin Hippo-hiihdot ja pelastuslaitos ja hätäkeskus esittelivät toimintaansa 112-päivän merkeissä. Myös poliisi oli paikalla.


Ihan kohta neljä vuotta täyttävä uusikaupunkilainen Aino Karsilo oli uskaltautunut ensimmäistä kertaa elämässään ponin kyytiin. Rauhallinen kierros kentällä Manta-ponin selässä onnistui hyvin.

– Olen ollut myös hiihtämässä kilpailussa ja sitten olen menossa vielä ainakin pomppulinnaan.

Aino huomasi myös ilmapalloja ja ilmoitti äidille, että haluaa sellaisen. Poniajelun jälkeen matka jatkui ensin takaisin ladun varteen, jossa piti kannustaa velipoikaa hyvään suoritukseen.

Onni-pelle kierteli tapahtuma-alueella ja hauskutti lapsia ja vähän vanhempiakin. Ja reippaan ulkoilun jälkeen puffetin makkara ja kahvi maistuivat.


Artikkelikuva: Konsta Utrila ja Sara ja Mika Laivo naureskelevat Onni-pellen tempuille ja jutuille.

Aino Karsilo kokeili lauantaina poniratsastusta. Manta-ponia ohjasi Heidi Miettinen.