Katri Helena näyttämölle jalkapuolena

Uudenkaupungin Teatterin Katri Helena musikaali esitetään lauantaina 9.2. keskeisimmän näyttelijän onnettomuudesta huolimatta. Esityksiä ei siis peruta!

Uudenkaupungin Teatterissa marraskuussa 2018 ensi-iltansa saaneen ”kolmen Katrin” Katri Helena musikaalin keskimmäinen Katri Helena eli nuorempaa Katria näyttelevä Laura Rinne joutui vakavaan hevosonnettomuuteen 13.1.


Rinne oli juuri tullut ratsastamasta ja oli loimittamassa heppaa karsinassa. Ovi oli ollut raollaan ja naapurikarsinan poni tunki samaan tilaan. Oma hevonen hermostui ja kävi potkimaan Lauraa seinään molemmin takajaloin.

Hän sai osumia kasvoihin, molempiin reisiin, toiseen kylkeen ja vasempaan polveen.  Ensin luultiin että nenä ja reisiluut on poikki, sekä polvi vääntynyt virheasentoon. Laura kuljetettiin TYKSiin ja kuvausten perusteella polvilumpio, joka oli pirstaloitunut 8 osaan, leikattiin seuraavana päivänä ja koottiin kasaan rautavaijereilla ja ruuveilla. Myöhemmin ilmeni vielä kaksi murtunutta kylkiluuta.


Tapahtumasta on nyt kolmisen viikkoa ja Laura on edelleen sairaslomalla, jalka kipsissä ja kulkee pyörätuolilla että keppien avulla, mutta näytöksiä hän ei suostu perumaan.

Hänen ja teatterin onneksi tässä on ollut taukoa ja kevään ensimmäinen esitys on tulevana lauantaina. Perjantain harjoituksissa nähdään mitä näytelmästä pitää teknisesti muuttaa, mutta periksi ei anneta.

Sali on myyty loppuun ja katsojat saavat mitä tulevat hakemaan, vaikka sitten jalkapuolen Katri Helenan. Lauluääntään hän ei menettänyt! 


Artikkelikuva: Laura Rinne loukkaantui tammikuussa, mutta vie roolinsa Katri Helena -musiikaalissa läpi.

Teatterin tiedote