Junnu Vainion juhlakonsertti lauantaina Crusellissa

Rakastetun ja legendaarisen taiteilijan ja lauluntekijän Juha Vainion syntymästä on tullut kuluneeksi 80 vuotta. Hän menehtyi vain 52-vuotiaana, vuonna 1990 kotonaan Sveitsissä.

Vainio ehti eläessään tehdä liki 2000 laulua, joista monista on tullut ikivihreitä klassikoita.

Kulttuurikeskus Crusellissa kuultavassa juhlakonsertissa juhlitaan nyt Juhaa ja hänen laajaa tuotantoaan. Konsertissa kuullaan Vainion tuotannosta muun muassa ikivihreät Albatrossi, Vanhoja poikia viiksekkäitä, Matkarakastaja ja Kotkan poikii ilman siipii.


Konsertin solistina, juontajana ja isäntänä toimii Juhan poika Ilkka Vainio, joka laulujen lomassa hauskuuttaa yleisöä tarinoilla ja kertomuksilla isästään ja tämän tuotannosta. Ilkka on seurannut isänsä jalanjälkiä, ensin tekstintekijänä ja sittemmin myös laulajana.

Hänen kirjoittamiaan tai tuottamiaan kappaleita ovat tulkinneet lukemattomat artistit Veikko Lavista Kari Tapioon, Paula Koivuniemeen ja Nylon Beatiin.

Mukana tarinoimassa ja lauluja tulkitsemassa on myös Juhan hyvän ystävän Kari Tapion poika Jani Jalkanen. Taustalla soittavat Viihteen Kenttämiehet johtajanaan Juhaakin säestänyt legendaarinen Ilkka ”Luumu” Kaikkonen.


Juha Vainio 80v juhlakonsertti 9.2. klo 19.00 Crusellissa. Konsertin kesto on noin 2h. Lippuja ennakkoon Passarista tai lippu.fi-verkkokaupasta ja myyntipisteistä.


Artikkelikuva: Juha ”Watt” Vainion lauluissa koetaan tunteiden kirjo ilosta kyyneliin.

Kulttuuritoimen tiedote, kuva Juha Vainio