Markus palasi kaudeksi UJK:hon

Markus ”Makke” Saarinen lähti UJK:n junioreista pelaamaan Raumalla jo monta vuotta sitten, mutta palasi täksi kaudeksi TuTon kautta takaisin kasvattajaseuraansa. Syksy oli hieman ankea, mutta kevään myötä peli-ilo ja sitä kautta tehot ovat löytyneet.

– Tarinan mukaan minulle pistettiin luistimet jalkaan ja maila käteen kaksivuotiaana ja siitä lähtien jääkiekko on ollut ykkösharrastus, Markus kertoo.

Alkuvuosina Markus pelasi myös pitkään jalkapalloa, koripalloa, salibandya ja yksilölajeista yleisurheiluakin ja hiihtoa Kalannin Vankassa, mutta kun jääkiekko vei Raumalle, niin muut lajit saivat pääosin väistyä, jalkapallo jäi kesälajiksi ja myös hiihtämässä Markus kävi satunnaisesti myöhemminkin.

– D2-junioreihin asti pelasin UJK:ssa, sitten vuoden Jyskeen ja UJK:n yhteisjoukkueessa, mutta kun sekin meni alta, niin lähdin Lukkoon. Siellä pelasin viisi vuotta C- ja B-juniorien joukkueessa.


Täksi kaudeksi Markus lähti SM-sarjassa pelaavaan TuTon A-junioreihin, mutta kaikki ei sujunut ihan nappiin.

– TuTossa treenejä oli toistakymmentä viikossa, se oli rankkaa aikaa ja kun syksyn ensimmäisissä peleissä peliaika jäi vähäiseksi, niin päätin palata UJK:hon.

Markus on koko ajan asunut Uudessakaupungissa ja käynyt Raumalla ja Turussa treeneissä. Viime syksynä rasitus kasvoi liian kovaksi, kun lisäksi menossa on lukion viimeinen vuosi.

– UJK:ssa syksy oli vielä hankala, olin väsynyt, Turun keikka painoi mieltä alas eikä pelikään UJK:ssa lähtenyt sujumaan niin kuin olin ajatellut.


Pikkuhiljaa väsymys väistyi, peli alkoi sujua paremmin ja mieliala kohentua. Vastustajan maaliverkko alkoi heilua, tähän mennessä kauden 18 pelissä on syntynyt 15 maalia. Muutenkin elämä alkoi näyttää parhaita puoliaan.

UJK:n numero 15, Markus Saarinen

– Monta vuotta olin vain käynyt koulua ja pelannut jääkiekkoa, suoraan koulusta Raumalle tai Turkuun ja illalla suoraan nukkumaan ja aamulla taas kouluun. Nyt aikaa jää muuhunkin, vanhojen kaverien tapaamiseen ja uusiakin on tullut ja nyt voin keskittyä myös kirjoituksiin paremmin. Syksyllä en ehtinyt kirjoittaa yhtään ainetta vaan kaikki ovat edessä keväällä.

Markus sai tammikuussa soiton TPS:stä, jossa kysyttiin halukkuutta pelata kevät TPS:n A-junioreissa, mutta Markus päätti hoitaa kirjoitukset kunnialla alta pois ja pelata kauden loppuun UJK:ssa kun pelikin sujui hyvin.


Jääkiekko on edelleen vahvasti mukana Markuksen tulevaisuudensuunnitelmissa. Hän tekee edelleen toistakymmentä treeniä viikossa, UJK:n treenien ja pelien lisäksi Markus käy lähes päivittäin punttisalilla ja myös ulkojäillä, kun kelit ovat antaneet siihen mahdollisuuden.

– Olen myös valmentajana UJK:n junioreissa ja se on mukavaa puuhaa. Yksi tulevaisuuden vaihtoehto on pyrkiä Jyväskylään liikuntatieteelliseen ja valmennushommasta on varmaan siihen hyötyä.

Joka tapauksessa kausi UJK:ssa tulee jäämään ainakin tällä erää tähän. Lähitavoite on pelata muutama kausi A-junioreissa jossain SM-sarjajoukkueessa ja sitä kautta nousta mahdollisesti aikanaan liigaan.

– UJK:ssa kolmosdivarissa kentällä on enemmän aikaa tehdä päätöksiä ja vauhti on hitaampaa, mutta toisaalta vastustajat ovat isompia ja voimakkaampia kuin A-junnuissa eli siinä mielessä tämäkin kausi on kehittävä.


UJK:n valmentaja Tomi Uusitalo on Markukselle tuttu jo UJK:n ja Jyskeen yhteisjoukkueesta. Häneltä tulee suoraa palautetta ja Markus sanoo saaneensa tälläkin kaudella paljon uutta oppia.

– Yksi ongelma UJK:ssa on pieni pelaajarinki, harjoituksiin saattaa päästä vain kymmenen kaveria ja pelissäkin kokoonpano vaihtelee pelistä toiseen eli mitään viisikkotreenejä ei juuri ole mahdollista pitää.

Markus ei ole pahemmin sarjataulukkoa katsellut, mutta joka pelin voitto on tavoitteena. Tulevana lauantaina UJK kohtaa kovan kilpailijan sarjan kakkospaikasta oteltaessa eli Kankaanpään KJK:n ja sunnuntaina on matka vieraspeliin Paraisille.

– Koulukirjat ovat pelimatkoilla mukana ja bussissa saa hyvin luettu, kun porukka on aika rauhallista, ainakin menomatkalla. Kopissakaan ei pahemmin metelöidä, tosin edellisessä kotipelissä Mykrän Petteri oli mukana ja se piti huolta, ettei ääntä puuttunut.

UJK:lla on runkosarjassa vielä jäljellä kaksi kovaa kotipeliä, lauantain KJK-pelin lisäksi sarjan päätöspeli 24.2 LuKia vastaan ja sen jälkeen mahdolliset karsintapelit, joten jos haluaa nähdä Markuksen riehakkaita tuuletuksia maalin jälkeen, niin nyt alkaa siihen olla viimeiset mahdollisuudet, ainakin Uudenkaupungin jäähallissa.


Artikkelikuva: Markus Saarinen palasi UJK:n paitaan monen vuoden tauon jälkeen, mutta visiitti kestää vain tämä kauden ja tavoitteet ovat korkeammalla.

Markus on erinomaisella luistelunopeudellaan päässyt usein vastustajan puolustajien ohi.