Työpaikkoja saatiin täytettyä Tuu#Messiin-tapahtumassa

Salolainen Lila Lehtola tuli tutkailemaan töitä Uudestakaupungista.

Tuu#Messiin tapahtumassa oli hyvä tunnelma. Novidan tiloissa oli 35 näytteilleasettajaa ja väkeä oli liikkeellä sopivasti, eli ei ihan ruuhkaksi asti. Liikkeellä oltiin myös pääasiassa vakavissaan eli työpaikan haussa. Myös yritykset tuntuivat olevan tyytyväisiä kontaktien määrään ja laatuun.

– Oikein hyviä kontakteja on tullut. Emme ole olleet tässä tapahtumassa aiemmin, mutta nyt tarve on kova ja tekijät tuntuvat olevan kiven alla, kertoi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tehdaspäällikkö Tommi Suutari.

Tehtaalla on avoinna kolmisenkymmentä sesonkityöpaikkaa ensi kesäkaudeksi, esimerkiksi oluenpanijalle, juomanvalmistajalle, pakkaamotyöntekijälle ja varastotyöntekijälle.

– Sesonkiluonteisuus on määrätynlainen ongelma. Valmiita tekijöitä ei löydy ja perehdytys kestää pitkään, mutta päivän alku näyttää ainakin hyvältä.


Paikalla olivat paikkakunnan teollisuuslaitosten lisäksi palvelualan yrityksiä, oppilaitoksia, työnvälitysfirmoja sekä Uudenkaupungin ja Laitilan kaupungit.

Vakiopaikkoja oli monissa yrityksissä ja ne kiinnostivat erityisesti muualta tulleita. Tapahtumaan oli te-toimisto järjestänyt neljä bussikuljetusta, joista kauimmat lähtivät Uudeltamaalta ja Hämeestä. Busseihin oli varattu 85 paikkaa.

Uusikaupunkilaisia nuoria kiinnostivat paikkakunnan kesätyöpaikat ja niitäkin oli eri yrityksissä tarjolla kymmenittäin, erityisesti ravintoloissa.

– Meille tulee kesäksi paljon edellisenä vuonna olleita nuoria, mutta toki on vaihtuvuutta, kun nuoret ovat löytäneet oman alansa ja lähteneet opiskelemaan, kertoo Emmi Kielo Golfravintolasta.

Golfilla ja Pakkahuoneella on yhteinen kesätyöntekijöiden hakukampanja juuri päättymässä.


Salosta bussin kyytiin hypännyt Lila Lehtola oli aikanaan Nokialla töissä, mutta kun se ajoi toimintansa Salossa alas, niin sen jälkeen työura on ollut vähän rikkinäinen.

– Olen opiskellut matkailualaa ja valmistui 2016 matkailun moniosaajaksi. Sen alan työt kiinnostavat ensisijaisesti, mutta olen avarakatseinen. Tosin metallialalle ei ole kiinnostusta eikä osaamistakaan.

Salossa hän on ollut vajaan vuoden hotellissa töissä ja jonkin aikaa myös Lehtorannan lomakeskuksessa. Molemmissa työ oli erittäin vaihtelevaa ja sellaisesta työstä hän pitää ja toivoo löytävänsä jotain samanlaista.

– Sain asuntoni myytyä, joten nyt olen paljon vapaampi lähtemään muuallekin. Vakityö olisi kiva, mutta kyllä sijaisuudet ja osa-aikaisuudetkin kiinnostavat. Jounin kauppaan Äkäslompoloon olen luvannut mennä, mutta Jouni ei tiedä sitä vielä.


Tuu#Messiin-tapahtumassa Novidassa oli ainakin ensimmäisten tuntien aikaan mukavasti kävijöitä.

Ukipoliksen Raimo Rantanen pääsi kokeilemaan Novidan koulutuskäytössä olevaa ajosimulaattoria. Tehtävä sujui hyvä ja auto pysyi ehjänä.