Tehokas alku takasi pisteet B-pojille

Korihaiden B-pojat eli U16-juniorit voittivat lauantaina valtakunnallisen ykkösdivarin ottelussa Pohitullissa Karkkilan Urheilijat. Korihait johti parhaimmillaan ottelun alkupuolella lähes 30 pisteellä, mutta Karkkila kiri lopussa yhdeksän pisteen päähän, loppunumerot 94-84.

Avausjakson ensimmäiset minuutit pelattiin tasaisesti ja viiden minuutin kohdalla Korihait johti kahdella pisteellä, mutta jakson loppu oli Korihaiden näytöstä.

Korihait teki vajaassa viidessä minuutissa 20 pistettä, kun lähes kaikki heitot upposivat, sekä läheltä että kaukaa. Myös puolustus piti ja vieraat saivat samassa ajassa vain kaksi pistettä.

Tilanne oli jakson päättyessä 29-9.


Toisen jakson alku oli edelleen Korihaiden näytöstä ja 15. minuutin kohdalla lukemat taululla olivat 47-19. Jakson lopulla vieraat saivat heittopelinsä paremmalle tolalla ja kun Korihait mokaili omissa hyökkäyksissään, ero kapeni puoliaikaan mennessä 19 pisteeseen lukemiin 54-35. Karkkila voitti loppujakson siis 16-7.

Kolmas jakso oli sekin melko tasainen. Korihait pääsi juoksemaan nopeita, mutta toisaalta Karkkilan lähes kaksimetrinen Akseli Nieminen heräsi ja nosteli läheltä ja osui myös kolmosissaan. Korihait voitti jakson neljällä pisteellä eli ennen viimeistä kymppiä ero oli 23 pistettä.

Päätösjaksolla Korihait keskittyi ehkä liikaakin nopeisiin hyökkäyksiin ja hätäili niissä. Syötöt lipsuivat oman miehen ohi tai vieraiden käsiin ja kun Nieminen jatkoi tehoiltaansa, niin ero kapeni.

Korihaiden voitto ei kyllä missään vaiheessa ollut uhattuna, mutta Karkkila voitti viimeisen jakson 12 pisteellä.


Korihait oli kakkosissa tarkempi, mutta kolmoset eivät osuneet. Levypallot Korihait voitti kolmella. Menetyksiä Karkkilalle kirjattiin 28, Korihaille 18.

Aamos Nikula tehtaili 43 pistettä, Tommi Lehtonen 26, Eetu Harju 10 ja Akseli Arvonen yhdeksän. Tommille 14 levypalloa ja Aamokselle 10.

Karkkilalle Akseli Nieminen teki 50 pistettä, kolmosissakin hän osui 44-prosentin tarkkuudella eli kahdeksan sisään 18:sta yrityksestä.

KTP hävisi lauantaina sarjajohtaja Lahti/Heinolalle, joten Korihait on nyt yksinään kolmantena, kaksi pistettä Katajan perässä.

Korihait kohtaa lauantaina Pohitullissa Pussihukat, ottelu alkaa kello 15. Maaliskuun 9. on Pohitullissa sarjan kakkospaikan kannalta tärkeä peli Katajaa vastaan ja sen jälkeen Korihailla on vielä vieraspelit Perniössä ja Tampereella.


Artikkelikuva: Tommi Lehtonen teki 26 pistettä, Tommin takana korille tulossa Veeti Huhtala.