Kobrien kiri puri pahasti

Korihait hallitsi illan vieraspeliä Lapualla selvästi ja johti parhaimmillaan 16 pisteellä. Johto kesti päätösjakson puoliväliin asti, mutta sitten kotijoukkue Kobrat meni ohi ja voitti yhdeksällä pisteellä lukemin 89-80. Se voitti viimeisen jakson 29-15.

Peli alkoi Chris Jenkinsin menetyksellä, Marius van Andringan virheellä ja Kobrien J Hopkinsin donkilla, mutta sen jälkeen Korihait otti ohjat käsiinsä ja hallitsi loppujaksoa selvästi.

Heitto osui hyvin, Kobrilla taas huonosti ja Korihait piti jöötä myös levypallotilanteissa. Ensimmäinen jakso päättyikin selvään Korihaiden 29-17 vierasjohtoon.


Kun toista jaksoa oli pelattu 2,5 minuuttia, Korihait johti 35-21, mutta sitten peli hajosi. Ohiheittoja, huonoja syöttöjä, virheitä ja kun ero oli viiden minuutin kohdalla supistunut numeroihin 35-29 eli kuuteen pisteeseen, Korihait otti aikalisän.

Se toimikin, Korihait sai eron taas yli kymmeneen pisteeseen ja loppujakso mentiin tasaisesti ja päädyttiin taukotilanteeseen 45-34 Korihaille.

Korihait osui avauspuolikkaalla kakkosissa murhaavalla 83 prosentin tarkkuudella, 18 yrityksestä vain kolme meni ohi, Kobrilla vastaava prosentti oli 50. Korihait osui myös kolmosissa selvästi tarkemmin kuin kotijoukkue ja voitti levypallot 18-12. Menetyksiä Korihaille tuli kaksi enemmän kuin Kobrille.


Tauon jälkeen Korihait kasvatti johtoaan parhaimmillaan 16:een pisteeseen, mutta sitten taas kotijoukkue sai hengen päällä ja tuli kahdeksan pisteen päähän.

Eikä siinäkään vielä kaikki, jakson lopulla Korihait mokaili omissa hyökkäyksissään, Kobrat taas sai heittopelinsä pidemmäksi aikaa kuntoon ja viimeiselle jaksolle lähdettäessä Korihait johti enää viidellä ja peli oli auki.


Neljännellä neljänneksellä Kobrien kiri jatkui ja jakson puoliväliin mennessä se oli tullut tasoihin. Korihaiden heittopeli alkoi levitä ja myös menetyksiä tuli kotijoukkueen kirin aikana runsaasti.

Ajassa 3:06 Korihait johti vielä 71-67, mutta seuraavaa Korihaiden pistettä saatiin odotella lähes neljä minuuttia.

Sinä aikana Kobrat tuli rinnalle ja meni ohi aina kahdeksan pisteen johtoon asti. Chris Jenkinsin lay-upilla, kolmosella ja kahdella vapaaheitolla Korihait tuli takaisin kahden pisteen päähän, kun kotijoukkue sai sinä aikana sisään vain yhden vapaaheiton.

Jenkins otti vielä riiston, mutta se hupeni Korihaiden pallonmenetykseen ja Kobrien kakkosen ja bonusvaparipisteeseen. Korihait otti aikalisän 37 sekuntia ennen loppua viiden pisteen tappioasemassa, mutta sen jälkeen Korihait menetti taas pallon ja peli oli menetetty.


Korihaiden kakkosprosentti pysyi loppuun asti hyvänä eli 76:ssa, kotijoukkuekin paransi toisella puolikkaalla 59:ään. Kolmosissa tarkkuus oli lähes sama. Levypallot Kobrat voitti toisella puolikkaalla, mutta koko pelissä ne jäivät Korihaille kahden erolla.

Merkittävin muutos toisella puolikkaalla oli menetyksissä, Korihait menetti pallon yhdeksän kertaan, Kobrat neljä.

Brandon Conley teki 25 pistettä ja otti seitsemän levypalloa, Chris Jenkins teki 17 pistettä ja antoi viisi koriin johtanutta syöttöä, Stephon Jelksille 11 pistettä ja viisi levypalloa.

Korihailta puuttui tällä kertaa Topias Kuukkanen ja Mario Edwards eli matkassa oltiin kahdeksalla miehellä.


Perjantai Pohitullissa Uran Jesse Perryn kanssa paininut Bandon Conley teki Lapualla 25 pistettä.