Perinteinen komedia päättää teatterin talvikauden

Uudenkaupungin teatterin talvikauden viimeinen ensi-ilta koittaa maaliskuun 2. päivä. Näytelmä on vanha Mika Waltarin kirjoittama Myöhästynyt hääyö.

– Kyseessä on perinteinen komedia, joka on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenestä toiseen. Waltari kirjoitti sen vuonna 1948, siitä on tehty elokuva ja esitetty eri teattereissa, mutta ei ihan viime vuosina täälläpäin, kertoo esityksen ohjaava Jari Luolamaa.

Näytelmä on kohdistettu erityisesti hieman vanhemmille teatterin ystäville. Eläkeläiset ja muualta tulevat senioriryhmät ovat teatterin suurin yksittäinen kävijäryhmä.

– Esityksiä on pääasiassa päiväsaikaan arkisin ja lauantaisin. Esityksen kanssa on rakennettu Aquariuksen kanssa edullinen paketti, johon kuuluu lounas, esitys ja väliajalla kahvit.

Esitys ja paketit ovat suosittuja, sillä jo kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa on lipuista myyty 71 prosenttia eli noin 1200 kappaletta.


Näytelmässä on vain neljä roolia, joita näyttelevät Mirja Sinisalo, Sinna Suvitie, Jani Laine ja Raimo Nummela.

Juoni on lyhykäisyydessään sellainen, että Otto herää aamulla eikä muista menneensä edellisenä päivänä naimisiin. Asia ei sinänsä Ottoa harmita, mutta kun rikas Amerikan eno uhkaa naimisiinmenon vuoksi tehdä Otosta perinnöttömän, niin asia muuttuu vakavaksi ja enon harhauttamiseksi pitää juonia ja siitä seuraa kaikenlaista.

Näyttelijöiden mielestä komedian tekeminen on määrätyllä tavalla helpompaa kuin ”vakavan” näytelmän, mutta omat juttunsa on siinäkin. Ajoitus on tärkeää, mutta kaikenlaiset kommellukset menevät komediassa läpi, kunhan vaan näyttelee, että ne kuuluivat asiaan.

Uudenkaupungin teatterissa käy paljon vakioporukoita lähialueelta aina sadan kilometrin säteellä. Monille vakiokävijöille on jo muodostunut määrätynlaisia odotuksia teatteriin ja sen tapaan toteuttaa näytelmät. Teatterista on siis muodostunut brändi, johon luotetaan.

Näytöksiä on kahdeksan kappaletta, viimeinen 16.5. Lisätietoja lipunhinnoista ja paketeista sekä esityspäivät ja -ajat löytyvät tästä.


Jutun valokuvat Vilma Sappinen.


Artikkelikuvassa Raimo Nummela ja Sinna Suvitie.

Jani Laine ja Mirja Sinisalo