Satukirja autotehtaalta

Autotehtaalla usean vuoden ajan työskennellyt Jukka Keränen on julkaissut ensimmäisen satukirjansa. Kirja on nimeltään Pikku-Pekka autotehtaassa ja kertoo tietenkin Pikku-Pekan vierailusta ukin ja mummin työpaikassa.

– Olen kirjoittanut satuja harrastuksena vuodesta 2014 lähtien, pöytälaatikossa on tällä hetkellä 16 tarinaa, tämä Pikku-Pekka autotehtaassa on ensimmäinen kirjaksi asti päätynyt, Jukka kertoo.

Yksi Jukan tarina on aiemmin julkaistu, tarina nimeltään Lynx Lumikaveri pääsi kokoelmakirjaan, jossa on Lapin satumaa -kilpailun parhaimmistoa. Autotehdas-tarinaa Jukka mietti pitkään.

– Kesällä 2018 keksin kirjaan juonen ja viime marraskuussa tarina ja kuvat olivat valmiina.

Autotehdas-aiheisia tarinan alkuja Jukalla on muutama muukin jemmassa.


– Tulin autotehtaalle töihin joulukuussa 2010. Olin juuri valmistunut Oulun Yliopistosta ja sain töitä tuotekehitysosastolla tuotesuunnittelijana. Kotoisin olen Kajaanista, Jukka kertoo.

Suunnittelutöiden lisäksi Jukka oli tuotannossa mm. käynnistämässä Fisker Karman ja Mersun A-sarjan tuotantoja.

– Tykkäsin kovasti Uudestakaupungista, se on sopivan pieni ja rauhallinen paikka ja erittäin kaunis kesäkaupunki.

Jukalla on paljon positiivisia muistoja autotehtaasta ja Uudestakaupungista. Pois hän muutti 2014 siirtyessään BRP Finland Oy:öön Rovaniemellä tuotekehitystöihin. Tehdas tekee myös kulkupelejä, mutta hieman erilaisia kuin Valmet Automotive. Tehtaan tuotteita ovat mm. Lynx ja Ski-Doo moottorikelkat ja Can Am kuusipyöräiset mönkijät.


Kirjaa kuvataan julkaisijan sivulla näin:

Pikku-Pekka pääsee isänsä kanssa tehdaskierrokselle Uudenkaupungin autotehtaaseen. Se on myös Pikku-Pekan ukin ja mummin työpaikka. Ukin työpiste on vesitesti ja mummi kokoaa kojetauluja. Kierros alkaa korihitsaamosta ja etenee kokoonpanon kautta viimeistelyalueelle. Pikku-Pekka näkee monet auton valmistuksen työvaiheet. Ukin työpisteellä Pikku-Pekkaa odottaa yllätys.


32 sivuista pehmeäkantista kirjaa voit tilata mm. kirjan julkaisijan Books on Demand -sivulta osoitteessa bod.fi, sitä saa myös internetkirjakauppa adlibriksestä.

Kirjan saa painettuna kirjana sekä myös e-kirjana mm. goole.playn kautta.