Vankalle mitaleja pm-hiihdoista

Varsinais-Suomen hiihtomestaruuskisat käytiin viikonloppuna Liedossa. Kalannin Vankan hiihtäjät saavuttivat lauantaina vapaalla tavalla käydyssä henkilökohtaisessa kisassa kuusi mitalia, joista puolet oli kultaisia. Sunnuntain viesteistä tuli myös mitaleja.

Lauantaina mestaruuteen ylsivät Tuomas Suopajärvi M10-sarjassa, Anni Saarinen N12-sarjassa ja Aino Saarinen N14-sarjassa.

Tuomas ja Anni voittivat melko selvästi, mutta Aino joutui kovemmalle. Vain reilu seitsemän sekuntia hävisi kakkoseksi tullut Vankan Selma Pirkola.

Hopeaa Vankalle toi myös M15-sarjassa Lauri Saarinen. Hän hävisi kullan Skiteam 105:n Eetu Takomolle 4,2 sekunnilla. Pronssille hiihti N12-sarjassa Vankan Elli Tättilä.


Sunnuntaina M12-sarjan parisprintissä Tuomas Ankelo ja Kustaa Salmela hiihtivät kolmanneksi ja N12-sarjan tytöt Elli Tättilä ja Nanna Kukkula toiseksi. M18-sarjassa Lauri Saarinen ja Akseli Hyytiä hiihtivät kolmanneksi, vaikka pojat ovat kumpikin vielä 15-sarjalaisia.

Sunnuntaina käydyssä Hopeasompa-alueviestissä Vankalle toi voiton N14-sarjan tytöt. Selma Pirkola, Anni Saarinen ja Aino Saarinen olivat ylivoimaisia.


Artikkelikuva: Selma Pirkola (vas.) ja Aino Saarinen nappasivat viikolla kaksoisvoiton Vakka-Suomen mestaruuskisoissa N14-sarjassa ja sama toistui viikonloppuna piirin mestaruuskisoissa Liedossa. Sunnuntaina tytöt voittivat Anni Saarisen kanssa alueviestin.