Virtuosi di Kuhmo Crusellissa

Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesteri perustettiin vuonna 1992 jatkamaan aiemmin Kuhmon Kamarimusiikin yhteydessä toimineen samannimisen orkesterin perinteitä. Historiansa aikana orkesteri on esiintynyt suurimpien Euroopan maiden lisäksi Japanissa ja Venäjällä. VdK on niin ikään vieraillut lähes kaikilla kotimaisilla musiikkifestivaaleilla.
Nykyään vuodesta 1995 itsenäisenä yhtyeenä toiminut Virtuosi di Kuhmo esiintyy muutamia kertoja vuodessa.

Crusellin konsertissa kokoonpanon muodostavat Emma Vähälä ja Petri Aarnio viulu, Olli Kilpiö ja Martta Wahlberg alttoviulu sekä Mikko Ivars ja Jussi Vähälä sello.


Uudenkaupungin konsertissa orkesteri soittaa Ludvig van Beethovenin ja Antonin Dvorakin suosikkiteokset.

Konsertin avaa Beethovenin Sinfonia no. 6, joka tunnetaan myös lisänimeltään Pastoraalisinfonia. Teokseen Beethoven haki inspiraatiota maaseudun luonnosta ja rauhasta, mistä on peräisin teoksen nimikin. Teos on hyvin suosittu ja sitä pidetään vahvan melodisena ja herkkänä teoksena.
Väliajan jälkeen konsertissa kuullaan Dvorakin Sekstetto jousille opus 48. Teoksen on sanottu syntyneen ”slaavilaisesta maaperästä” ja sen voikin nähdä slaavilaisten tanssien kamarimusiikillisena sisarteoksena. Seksteton avausosa on lämpimästi laulava ja lavea.

Seksteton keskiosista löytyy säveltäjälle tyypillinen osapari: Dumka (Elegie) ja Furiant. Kohtuutempoinen muunnelmafinaali populaarista melodiasta sinetöi teoksen vastaanotettavuuden.


Virtuosi di Kuhmon konsertti Uudenkaupungin kulttuurikeskus Crusellissa lauantaina 9.3. klo 18.00. Lippuja ennakkoon Yhteispalvelupiste Passarista, lippu.fi-myyntikanavista ja tuntia ennen konsertin alkua ovelta.

Kulttuuritoimen tiedote