Viikon vanha: Möllin maila maksoi 260 euroa

UJK on järjestänyt monena talvikautena erikoisohjelmaa, tällä kaudella pelattiin UJK-Jyske otteluita Jääkiekkoliiton kunniaksi, viime kaudella Maukka Kuusisto suoritti ensiesiintymisen UJK:n paidassa ja kaudella 2008-2009 UJK:n edustus kohtasi Kalarannan Luistelijat eli KaLun.

Kalarannan Luistelijoiden vaihtopenkillä etualalla Niko Kluuskeri, Casper Santanen ja Marko Virtala. Takana valmentaja Pekka Santanen.


Uudenkaupungin Jää-Kotkat tempaisi lauantaina näyttävästi rahaa nuoritoimintaansa. Tempauksen päätapahtumana UJK:n edustusjoukkue pelasi ystävyysottelun Kalarannan Luistelijoita vastaan. Kalarannan joukkue oli koottu uusikaupunkilaislähtöisistä kiekkoilijoista.

– Oikein onnistunut tapahtuma. Yleisöäkin oli paikalla ihan mukavasti. Hienoa, että kaverit suostuivat tulemaan tänne, siitä heille korkea hatunnosto, sanoi tapahtumaa järjestellyt UJK:n junioripäällikkö Mika Saari.

Kalarannan joukkueen kokosivat Saari ja Seppo Santanen yhdessä. Joukkueessa pelasivat mm. Niko Kluuskeri, Casper Santanen, Antti Reivonen ja Marko Virtala, jotka kaikki ovat pelanneet SM-sarjassa.

>Peli pelattiin leppoisassa hengessä mutta varsin vauhdikkaasti. UJK:n edustusjoukkue pyöritti koko syksyn hiomiaan kuvioita, Kalarannan joukkuepeli oli ymmärrettävästi hieman hakusessa.

– Jos löydät meidän pelistä jotain kuvioita, niin kerro se meillekin, Niko Kluuskeri ja Casper Santanen naureskelivat vaihtopenkillä.

UJK:n valmentaja Seppo Santanen oli pelin jälkeen tyytyväinen pelin tasoon ja oman joukkueensa esitykseen. Vaikka ihan sata lasissa ei menty, intensiteetti oli hyvä ja syöttöpeli sujui.

Ron Silokivi maksoi 260 euroa Mölli Keinosen mailasta.

– Semmoinen juttu tuli peliä katsellessa mieleen, että jos tässä olisikin vain yksi joukkue. Se olisi kova joukkue!


Ottelun kaksi viimeistä erää nipistettiin 15 minuuttiseksi, koska Kalaranta pelasi vajaalla miehistöllä. Pelin lopputulokseksi saatiin UJK:n voitto 9-4.

UJK:n maaleista vastasivat Rami Sjöroos 2, Hannu Pajunen 2, Pasi Paasio, Arttu Koski, Leevi Virtanen, Joonas Lahtinen ja Juha Eloranta.

Kalarannan Luistelijoiden puolesta verkkoa heiluttivat Lauri Saarinen, Valtteri Nieminen, Petri Sairu ja Niko Kluuskeri.


Ottelun toisella tauolla huutokaupattiin pelimiesten mailoja ja muuta rekvisiittaa. Kaupan oli mm. Timo Nummelinin lippis ja nykyisten TPS:n ja Lukon liigapelaajien mailoja.

Myös Saku Koivun maila oli saatu huutokauppaan. Sakun maila oli tosin käyttämätön, suoraan mailatehtaalta tullut peliväline, jossa oli Sakun nimi stanssattu mailan varteen. Huutokaupan tuotto yli 800 euroa meni sekin UJK:n junioritoiminnan hyväksi.


Kalleimmaksi nousi odotetusti Matti ”Mölli” Keinosen maila, jota hän käytti viimeisessä Lätkä-77:n riveissä palaamassaan ottelussa. Uusikaupunkilainen Ron Silokivi huusi mailan 260 eurolla.

– Tämä on ainakin ainutlaatuinen maila, joita ei tule lisää, kuten nykyisten liigapelaajien mailoja. En tiedä vielä, minne maila pistetään. Ainakaan pelaaman en sen kanssa mene.

Silokivi ei itse ole pelannut aktiivisesti jääkiekkoa, mutta hänen poikansa pelaavat. Mailalle löytyykin ehkä paikka poikien huoneen seinältä.

– Muistan Möllin piruetit ja kaikenlaista legendaa olen miehestä kuullut. Hieno mies.

Ennen ottelua UJK lahjoitti Möllille perinteisen joulukinkun.


Artikkelikuva: UJK ja uusikaupunkilaislähtöisistä kiekkoilijoista koottu Kalarannan Luistelijat pelasivat lauantaina vauhdikkaan pelin jossa välillä väännettiin hymy huulessa.

Pelin jälkeen Casper Santasen maila kiinnosti faneja.