Zontan hyväntekeväisyysillassa puhutaan rakkaushormoneista

Vakka-Suomen Zonta ry järjestää ensi viikon keskiviikkona eli 6.3 hyväntekeväisyystapahtuman Crusellissa. Pääohjelmanumerona Emilia Vuorisalmi puhuu aiheesta Rakkaushormonit, avain terveyteen ja onnellisuuteen.

– Viime keväänä tapahtumassa oli luennoimassa Mikaela Vuorisalmi, syksyllä pidimme muotinäytöksen. Tapahtumamme ovat hyvin suosittuja ja Cruselli on yleensä aina lähes täynnä, kertovat yhdistyksen puheenjohtaja Katarina Vuorisalmi ja sihteeri Tarja Huovinen.

Emilia Vuorisalmi on lääkäri, kirjailija ja TV-kasvo, joka myös luennoi paljon. Hän on julkaissut kirjan nimeltä Sekaisin LOVEsta.

Tilaisuuteen myydään pääsylippuja ja lisäksi yritykset sponsoroivat tapahtumaa ja luovuttavat arvontapalkintoja.

– Emme maksa esiintyjille palkkaa vaan kaikki tehdään talkoilla. Jaamme tuotot hyväntekeväisyyteen, tämän tapahtuman tuotto luovutetaan Vakka-Suomen etsivälle nuorisotyölle.

Tänä vuonna tilaisuuden aluksi Pohitullin musiikkiluokka 7E esiintyy.


Tapahtuman julisteen ja ilmoitukset ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Novidan opiskelijat Tiia Kuusjärvi ja Maria Vähätupa.

– Opiskelun aikana teemme paljon erilaisia harjoitustöitä, mutta tämä oli mielenkiintoinen projekti, koska se meni ihan oikeaan käyttöön, tytöt kertovat.

Tytöillä oli molemmilla oma pohjaehdotus, josta lopullinen juliste laadittiin yhteistyönä. Julisteen lisäksi samalla teemalla hieman eri koossa ja muodossa toteutettiin netti-ilmoitus ja tapahtumaliput.

Liput maksavat 15 euroa ja niitä myydään ennakkoon Vakka-Suomen alueella. Paikkoja ovat Kirja-Vakka, Siivosen Kukkapirtti, Kello ja Kulta Palmu, Merililian ja Poukanville. Jos lippuja on tapahtumapäivänä vielä jäljellä, niitä saa toki myös ovelta.


Zonta International täyttää syksyllä 100 vuotta ja Vakka-Suomen Zonta ry 25 vuotta. Paikallisen yhdistysten tekemän paikallisen hyväntekeväisyyden lisäksi Zonta tekee järjestötasolla paljon kansainvälistä avustustyötä auttaen mm. kehitysmaiden naisia.

Tänä vuonna on menossa mm. ZAU eli Zonta Antaa Uskallusta, jolla pyritään lisäämään tyttöjen ja naisten kiinnostusta matemaattis-luonnontieteellisille aloille ja teknologiaan ja oikaista vääristymää ammattien jakautumisessa miesten ja naisten töihin.


Artikkelikuva: Vakka-Suomen Zontakerhon sihteeri Tarja Huovinen (vas.), puheenjohtaja Katarina Vuorisalmi ja tapahtumajulisteen suunnitelleet Maria Vähätupa ja Tiia Kuusjärvi.