Vilpas ei antanut Korihaille mahdollisuuksia

Korihait piinasi Pohitullissa helmikuun alussa Salon Vilpasta aivan loppusekunneille asti ja hävisi lopulta pisteellä. Salossa tänään ei kotijoukkue antanut yllätysmahdollisuutta vaan nappasi pisteet lukemin 102-81.

Minuutin pelin jälkeen Korihait johti Chris Jenkinsin ja Mario Edwardsin koreilla 4-0, mutta siihen ilo päättyi. Vilpas teki 13 seuraavaa pistettä, kunnes Jenkins onnistui kolmosessaan reilun neljän minuutin pelin jälkeen.

Jakso päättyi kotijoukkueen ollessa johdossa lukemin 26-14. Korihaiden pisteistä Chris Jenkins teki yhdeksän.

Toinen jakso oli tasaista peliä. Vilppaan johto vaihteli 15:n ja kahdeksan pisteen välillä. Korihait voitti jakson lopulta yhdellä pisteellä ja ero puoliajalla on 11 pistettä lukemin 51-40.

Korihait paransi toisella kympillä heittotarkkuuttaan selvästi, mutta ei kotijoukkueen tarkkuuteen pystynyt. Levypallot menivät suunnilleen tasan, samoin menetykset.

Jenkinsillä oli kahden jakson jälkeen koossa 14 pistettä ja toisella jaksolla hyvin osuneella Brian Colemanilla 12.


Kolmannella jaksolla Korihait pysyi jonkin aikaa tuntumassa kolmosilla, Edwards osui kerran ja van Andringa kahdesti, mutta korin läheltä heitot menivät ohi ja myös pallon menetyksiä tuli runsaasti.

Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä isommaksi ero kasvoi. Myös alussa tasainen levypallopeli alkoi kääntyä Vilppaan eduksi.

Vilpas voitti kolmannen jakso 12 pisteellä ja johti ennen päätöskymppiä jo turvallisen oloisesti 23 pisteellä.

Päätösjakso ei tuonut peliin mitään uutta. Vilpas peluutti alkua enemmän penkkimiehiä, mutta pystyi silti kasvattamaan eroa lähemmäs 30 pistettä, josta Korihaiden kolmen viimeisen minuutin loppukiri kavensi eron 21 pisteeseen.


Vilpas heitti tarkemmin joka matkalta. Kolmosissa Korihait lopun ansiosta osui 45 prosenttisesti (12/25), mutta Vilpas oli vieläkin parempi ja sai 28:sta kolmosyrityksestä koriin peräti 16 eli 57 prosenttia.

Levypallot Vilpas voitti kahdella, menetykset menivät myös lähes tasan. Virheitä Korihait otti selvästi enemmän, mutta viittä ei kenellekään kertynyt.

Chris Jenkins pelasi koko pelin tasaisen varmasti, tuloksena hyvällä tarkkuudella 24 pistettä, kahdeksan levypalloa, viisi koriin johtanutta syöttöä ja neljä riistoa.

Brian Coleman teki 16 pistettä myös hyvällä tarkkuudella. Marius van Andringa osui kolmosissa hyvin, mutta kaikki kakkosyritykset menivät ohi, yhteensä 13 pistettä.

Brandon Conley ja Osmanu Djeen puutuivat kokoonpanosta.


Vilppaan Jack Gibbs (15) teki illan pelissä 16 pistettä, Korihaiden Chris Jenkins (55) 24.