Valmet Automotive on mukana kevytauton kehitystyössä

Valmet Automotive ja tamperelainen Rideascout kertoivat tänään yhteistyöstään Scouter–kevytajoneuvoon liittyen. Valmet Automotive on Rideascoutin tuotekehityskumppani tänään julkistetun ajoneuvomallin teknisessä suunnittelussa. Yritykset aloittivat yhteistyön Scouter–malliin liittyen vuonna 2017.

Valmet Automotive painottaa strategiassaan tulevaisuuden sähköisen liikenteen ratkaisuja. Rideascoutin sähkökäyttöinen kevytajoneuvo Scouter on erinomainen esimerkki innovatiivisesta, uudenlaisesta ratkaisusta liikkumisen tarpeisiin ja vastaa hyvin Valmet Automotiven strategisia tavoitteita sekä teknologista osaamista.


Valmet Automotive on suunnitellut ajoneuvon koko teknisen rakenteen sähköisestä voimansiirrosta alusta- ja korirakenteisiin. Lisäksi Valmet Automotive vastaa Scouter-kevytajoneuvon tuotetestauksesta ja viranomaisvaatimusten täyttymisestä. Ajoneuvon suunnittelutyön on tehnyt Valmet Automotiven tuotekehitys Uudessakaupungissa ja Turussa.

– Scouter on kevytajoneuvona aivan uudenlainen tuote Valmet Automotiven suunnittelupalvelulle. Scouterin suunnitteluprojektissa olemme kuitenkin voineet hyödyntää monipuolista autoalan osaamistamme varsinkin voimalinjaan ja koriin liittyen, kertoo Valmet Automotiven tuotekehitysjohtaja Jari Mattila.


Scouter–kevytajoneuvo julkistettiin tänään Helsingissä kutsuvierasyleisölle sekä median edustajille. Kuluvan vuoden aikana Rideascout tulee esittelemään ajoneuvoaan useissa tapahtumissa eri puolilla Suomea. Valmet Automotive ja Rideascout jatkavat edelleen tuotekehityskumppanuutta Scouter-malliin liittyen.

Valmet Automotiven tiedote