Nokia hallitsi pelin lopun Korihaita paremmin

Korihait pelasi tasaisen pelin tänään Pohitullissa Nokia vastaan. Nokia karkasi toisen jakson lopulla jo yli kymmenen pisteen johtoon, mutta Korihait kiri päätösjaksolla hetkeksi jopa johtoon. Loppuhetkillä Nokia oli kuitenkin vahvempi ja vei pisteet lukemin 84-80.

Ensimmäinen kymppi oli harvinaisen tasainen. Johto vaihtui lähes hyökkäys hyökkäykseltä ja suurin ero oli kaksi pistettä jomman kumman eduksi.

Korihaiden puolustus oli jälleen aktiivista ja vieraiden heittopaikat tehtiin vaikeaksi. Toisaalta Korihait otti jaksolla peräti kahdeksan virhettä ja Nokia teki vapaaheitoista yhdeksän pistettä, viisi enemmän kuin Korihait.


Toisella jaksolla saatiin vähän suurempiakin eroja. Ensin Korihait onnistui muutaman kerran peräkkäin ja johti 30-26, mutta sitten Nokia vei kolmen minuutin jakson 12-2 eli karkasi kuuden pisteen johtoon, jossa vaiheessa Korihait otti aikalisän.

Se ei tuonut muutosta. Nokia onnistui luomaan jatkossakin hyviä heittopaikkoja korin lähelle ja nosti lay-upeista helppoja pisteitä, Korihait taas ei korin lähelle juuri päässyt ja kolmoset taas kolistelivat rautoja.

Kun Nokia vielä hallitsi selvästi levypalloja, niin se pääsi yrittämään koria paljon Korihaita useammin.

Korihait sai toisella kympillä aikaan vain yhdeksän pistettä, Nokia teki 22 ja johti puolivälissä 12 pisteellä lukemin 46-34.


Nokia voitti alkupelin levypallot peräti 25-11 ja heitti huomattavasti tarkemmin. Korihait pystyi riistämään pallon vastustajalta peräti seitsemän kertaa Nokian yhtä vastaan, mutta kun saatuja palloja ei kyetty hyödyntämään, ero kasvoi reilusti.

Erityisesti kolmoset sakkasivat avauspuolikkaalla pahasti, yrityksiä oli 18, joista vain kolme osui ja kun kakkosistakin osui vain puolet, pelitilanneheittojen osumaprosentti oli vain 33.


Kolmannen jakso alku sujui Korihailta hyvin, tai ainakin paremmin kuin vierailta. Ero kutistui muutamassa minuutissa seitsemään pisteeseen ja Nokia turvautui aikalisään.

Se ei heti auttanut, Korihait tuli jo kolmeen pisteen päähän ennen kuin Nokia alkoi saada taas hyökkäyspelinsä järjestykseen.

Aivan jakson lopussa Korihait sai hyvän mahdollisuuden napata Nokia kiinni. Ensin Chris Jenkins riisti pallon ja donkkasi kaksi pistettä ja seuraavassa Nokian hyökkäyksessä Aapeli Alaselle vihellettiin epäurheilijamainen virhe,

Jenkin sai kuitenkin vain toisen vaparin sisään ja kun pallonhallinta meni ohiheittoon, jäi eroksi ennen viimeistä jakso kolme pistettä.

Korihait voitti jakson siis 28-19.


Päätösjakso alkoi mokailuilla, mutta tasapuolisesti. Virheitä, menetyksiä ja ohiheittoja. Korihait toipui ensin ja kolmen minuutin kohdalla eroa oli yksi piste ja puoli minuuttia myöhemmin Korihait siirtyi johtoon ensimmäisen kerran toisen jakson puolivälin jälkeen.

Korihaiden virhevaikeudet alkoivat konkretisoitua jakson puolivälissä, kun Mario Edwards otti tilinsä täyteen.

Pisteitä ei jakson puolivälin vaiheilla kumpikaan joukkue saanut aikaiseksi. Pisteen Nokia johdossa pelattiin yli kaksi minuuttia pisteittä, kunnes Stephon Jelks vei Korihait johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia.


Korihait menetti pallon seuraavan kolmen minuutin aikana kolme kertaa, heitti ohi neljä kertaa ja joutui rikkomaan päästäen vieraat vapaaheittoviivalle, josta se pisteitä hyvällä tarkkuudella ja sen johto kasvoi kuuteen

Marius van Andringan loppuminuutin kolmoset toivat Korihait kuitenkin vielä kahden pisteen päähän, mutta Aapeli Alasen kaksi vapaaheittoa kasvatti eron taas neljään ja kun Mariuksen viimeinen kolmonen meni ohi, niin Nokia vei pisteet.


Korihailta puuttui kokoonpanosta Bryan Coleman, Mika Nuolivirta ja Teemu Hartikainen ja peli vedettiin läpi seitsemällä miehellä, joista siis Edwards istui viimeiset viisi minuuttia penkillä. Esimerkiksi Stephon Jelks pelasi lähes 37 minuuttia ja moni muukin 30 minuutin paikkeilla ja se saattoi lopussa olla ratkaiseva tekijä. Nokia esimerkiksi sai viimeisellä kympillä neljä riistoa, kun niitä alkupelissä oli ollut vain yksi.

Korihait paransi toisella puolikkaalla levypallopeliä, mutta hävisi ne seitsemällä, mutta voitti toisaalta riistot seitsemällä.

Nokia oli kakkosissa tarkempi, kolmoset osuivat kummaltakin huonosti ja vapaaheitot yhtä hyvin.

Marius van Andringa teki 20 pistettä, Stephon Jelks 19, Brandon Conley 15 ja Mario Edwards 12. Jelks otti 12 levypalloa.

Nokialta yllätti Aapeli Alanen 26 pisteellä, myös Teemu Sulonen onnistui hyvin tehden 17 pistettä.


Artikkelikuva: Marius van Andringa teki illan pelissä eniten pisteitä, vaikka heittotarkkuus ei ollut parhaiden pelien luokkaa. Kuva Korihait-Seagulls pelistä