Salibandyn vitosdivari päätökseen

Salibandyn länsirannikon vitosdivarin lohkossa 13 käytiin tänään kauden viimeiset taistot Säkylässä. Uusikaupunkilaisjoukkueilta päätös ei sujunut kovinkaan hyvin, KaPa voitti toisen pelinsä, mutta USB ei kumpaakaan.

KaPan avausvastus oli sarjanoususta taisteleva UHV Bullsin kakkonen Vehmaalta. KaPa putosi vehmaalaisten kyydistä heti alussa, seitsemässä minuutissa tilanne oli jo 4-0. KaPa onnistui tosin avauserän lopulla kaventamaan 4-2:een, mutta toinen erä ratkaisi pelin lopullisesti. Bulls vei sen 4-0 ja vaikka KaPa voitti päätöserän 2-1, muodostui loppunumeroiksi Bullsin voitto 9-4.

KaPan maaleista vastasivat Antti-Matias Tättilä, Hannu Risku, Martti Luotonen ja Jani Arvonen.


Päivän toisen pelinsä Lemun Visaa vastaan KaPa aloitti terävästi. Joonas Vuorinen osui 14 sekunnin pelin jälkeen ja Setti Pirkola vei KaPan 2-0 johtoon viidennellä minuutilla. Minuuttia myöhemmin KaPa teki jo kolmannen, mutta se luiskahti omaan päähän.

Toisessa erässä KaPan Olli Helminen laukoi KaPan 3-1 johtoon. Päätöserän alussa LeVi kavensi ja KaPan maalin johdossa pelattiin pitkään. Pelin lopulla KaPa onnistui ylivoimalla, maalin teki Rami Haikama, LeVi kavensi neljä sekuntia ennen loppua, mutta pisteet jäivät KaPalle.


USB varmisti sarjanousunsa neloseen jo edellisessä turnauksessa ja se taisi viedä suurimman yrityksen kauden päätöspeleistä.

Päivän ensimmäisessä ottelussa USB kohtasi Kustavin Ahton. Ahto voitti ensimmäisen erän 1-0, toisen 2-0 ja kolmannessa peli repesi lopullisesti, Ahto vei sen 5-2 eli loppunumerot Ahtolle 8-2.

USB:n 3-1 kavennuksen päätöserän alussa teki Patrick Palenius ja toisen pelin viimeisellä minuutilla Vertti Niemi.


Toisessa pelissä USB kohtasi isäntäjoukkueen, Säkylän Karhukoplan kakkosjoukkueen. Se oli kauden 17 ensimmäisestä pelistä saanut vain yhden tasapelipisteen, mutta triplasi pistepottinsa viimeisessä pelissä USB:n kustannuksella.

KaKo voitti avauserän 3-0, toisessa USB tuli Jyri Sieväsen ja Tomi Johtelan osumilla maalin päähän ja kolmannessa sai mahdollisuuden tasoittaa rankkarista, mutta se epäonnistui.

KaKo tekaisi loppuminuuteilla kaksi maalia, loppunumerot 5-3:een teki USB:n Tommi Sippel 18 sekuntia ennen päätössummeria.


Päätöskierroksella UHV Bulls 2 ohitti USB:n ja voitti lohkon, mutta myös lohkokakkonen USB nousi ensi kaudeksi neloseen. Ryhti jäi USB:stä lopulta vain pisteen.

KaPan loppusijoitus 16 pisteellä oli kuudes, pisteen Ahton ja LeVin perässä. KaKo 2 siis selvä sarjajumbo kolmella pisteellä.