SalBa vei ensimmäisen pudotuspelin

KaPan ja SalBan ensimmäinen peli salibandyn naisten kakkosdivarin länsirannikon lohkon mestaruudesta näytti jälleen, että sarjapelit ovat erikseen ja pudotuspelit erikseen. KaPa voitti SalBan sarjassa kahdesti, molemmilla kerroilla vieläpä Raumalla, mutta ensimmäisen pudotuspelin Pohitullissa vei SalBa niukasti 2-1.

KaPan voi ajatella kaatuneen jäähyihin, sillä SalBa teki molemmat maalinsa ylivoimalla, mutta se ei ole ihan koko totuus. KaPa ei näyttänyt ihan valmiilta pudotuspeliin, kun taas SalBa oli terävästi liikkeellä pelin alusta lähtien.


Avauserä oli varovaista ja tasaista peliä. KaPa sai ensin yrittää ylivoimalla ja loikin muutaman paikan, mutta ei maalia. Sitten KaPa sai jäähyn, mutta SalBa otti puolen minuutin päästä myös kakkosen.

KaPa sai yli minuutin pelata ylivoimalla, mutta sitten KaPalle vihellettiin jäähy. SalBa sai aloituksen KaPan alueelta ja taituroi avausmaalin.

KaPan tilanne muuttui erän lopulla astetta hankalammaksi, kun maalivati Ruska Kerttulan katsottiin torjunnassaan kampanneen SalBan hyökkääjän ja hänelle vihellettiin viiden minuutin jäähy.


KaPan maaliin tuli Susa Nordman. Erän loppu meni ilman ongelmia, mutta toista erää ehdittiin pelata vain puolisen minuuttia, kun SalBa teki ylivoimalla 2-0-johtomaalin.

Lopun jäähystä KaPa puolusti hyvin ja kun päästiin pelaamaan tasakentällisin, niin KaPa alkoi painostaa. Palkinto tulikin nelisen minuuttia ennen erän loppua, kun Julia Hakanpää osui kaukovedolla maskin takaa, syötön antoi Emilia Hakanpää.


Kolmas erä pelattiin suurelta osin SalBan kenttäpuoliskolla. KaPa painosti ja SalBa pääsi muutamaan kertaa hyvään tilanteeseen nopean hyökkäyksen päätteeksi.

KaPa oli todella lähellä tasoitusmaalia muutamaan kertaan, mutta suuren osan KaPan laukauksista SalBan hyvin toiminut puolustus onnistui blokkaamaan.

Viitisen minuuttia ennen loppua KaPa oli saamassa ylivoiman, mutta ennen kuin tuomari vihelsi jäähyn merkiksi, KaPan pelaaja teki rikkeen ja niin ylivoima vaihtui vajaatasakentällisiin.

Lopussa KaPa otti maalivahdin pois ja myllytti viimeiset puolitoista minuuttia entistäkin raivokkaammin, mutta tuloksetta.


Tappio ei merkitse vielä mitään muuta kuin että jatkopaikka karkasi hieman pidemmän työn taakse. Reilu puolitoista erää oli selvää KaPan hallintaa, mutta kun SalBa oli päässyt 2-0 johtoon ei kiinni saaminen lyhyen erän pelissä enää onnistunut.

Sarja jatkuu Rauman kauppaoppilaitoksella lauantaina kello 17 ja jos ja kun KaPa sen selvittää, pelataan ratkaiseva kolmas koitos Pohitullissa sunnuntaina kello 15.


Artikkelikuva: SalBa karkasi alussa 2-0 johtoon eikä KaPa kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut kuromaan eroa kiinni.