Ykkönen päättyi, C-tytöillä edessä vielä SM-turnaus

UJK:n C-tytöt päättivät ringeten Ykkösen viikonloppuna kahteen tasaiseen kotipeliin. Lauantaina Nurmijärven Seiskat voitti UJK:n lukemin 5-4, mutta päätöskamppailussa sunnuntaina UJK kukisti Järvenpään Haukkojen C04:n 3-1. Joukkueen loppusijoitus kymmenen joukkueen ykkösessä on kuudes.

Lauantain ottelu Seiskoja vastaan oli pitkään UJK:n hallinnassa. Karoliina Lindroth teki avauserän ainoan maalin, toisen erän alkupuolella Emmi Metsä-Tokila kasvatti UJK:n johtoa.

Seiskat vastasi kahdella nopealla maalilla, mutta Emmi Metsä-Tokilan toinen maali ja Helmi Silokiven osuma veivät UJK:n taas kaksi maalia edelle.

Seiskat onnistui erän viimeisellä minuutilla kaventamaan, mutta UJK johti puolivälissä 4-3.

Toisella puoliskolla UJK oli tehoton. Seiskatkaan ei mitään ihmeitä esittänyt, mutta tuli kolmannessa erässä tasoihin ja päätöserässä onnistui voittomaalin teossa kolmisen minuuttia ennen päätössummeria.


Sunnuntain pelikin oli tasainen. UJK aloitti vahvasti ja neljännellä minuutilla nuoremmista junioreista C-joukkueessa pelannut Ilona Niemi avasi maalihanat. Haukat onnistui tasoittamaan erän loppupuolella.

Sen jälkeen pelattiinkin pitkään ilman maaleja. Molemmat joukkueet pystyivät kyllä luomaan puolittaisia tilanteita, mutta maalivahdit olivat vireessä ja myös puolustus blokkasi onnistuneesti monet laukaisuyritykset.

Helmi Silokivi sai seuraavaksi nimensä maalintekijätilastoon pelin 32. minuutilla eli kolmannen erän loppupuolella.

Loppunumerot 3-1:een teki Karoliina Lindroth alivoimalla päätöserän alussa.


UJK:n tytöt selvittivät syksyn lohkovaiheen hienosti seitsemällä voitolla ja yhdellä tappiolla, ja joulukuun alusta lähtien pelatussa ykkösessä tuli 16:ssa pelistä viisi voittoa.

Vaikka Ykkönen tulikin valmiiksi, on C-tytöillä vielä pelejä edessä. Ikäluokan SM-mitalit ratkotaan erillisessä turnauksessa kolmen viikon päästä. Siellä kaikki lähtevät nollista eikä talven sarjoilla ole merkitystä.

UJK:n tytöt pelaavat lopputurnauksen alkusarjassa C yhdessä Blue Ringsin, KaPa/SuKiKan ja VG-62:n kanssa.

UJK aloittaa pelit perjantaina 5.4 KaPa/SuKiKaa vastaan ja lauantaina ovat vuorossa Blue Rings ja VG-62.

Viikonlopun jatko-ohjelma riippuu alkusarjan sijoituksesta.


Artikkelikuva: UJK:n C-tyttöjen puolustuspeli oli maalivahti Monika Rivaston johdolla sunnuntaina kunnossa ja Haukat sai aikaan vain yhden maalin.