Tänään Juhlapookiin pizzalle

Juhlapooki eli Pookin kulman Ylisenkadun suuntainen puurakennus palaa tänään osin juurilleen, kun paikasta kuoriutuu illaksi pizzeria. Aikanaan tiloissa toimi Pizzeria Neapolis ja silloin sisään mentiin Ylisenkadun puolelta kapeita puuportaita, tänään sisään kannattaa suunnata pihan pääovesta.

– Kehitys jatkuu. Pari vuotta sitten kun aloitimme täällä, siirsimme arkilounaan Juhlapookiin ja siellä on myös viikonloppuisin pitopöytä, kivirakennus jäi iltaisin auki olevaksi a la carté -ravintolaksi. Nyt avaamme Juhlapookin myös iltaisin, kertoo Pookin isäntä Iiro Toivanen.

Päivisin lounasajan tarjonta kello 11-15 pysyy nykyisellään eli silloin ei saa pizzaa, mutta lounasajan jälkeen kello 16 avautuu paikka uudelleen pizzaravintolana ja on auki iltamyöhään.

– Viikonloppuna Juhlapookissa on pitopöytä kello 12-16, mutta samaan aikaan saa pizzaa. Lauantaisin Juhlapooki on avoinna kello 22:een asti ja sunnuntaisin kello 17:ään. Asiakaspaikkoja Juhlapookissa on 60.


Toivanen lupaa käsintehtyjä laadukkaita pizzoja. Aluksi listalla on kymmenen eri vaihtoehtoa, mukana muutamia erikoisuuksia ja paikallista tarjontaa.

– Meillä on saariston makuja ja sellaisia pizzoja, joita ei muualta saa, esimerkiksi haudutettua karitsaa, särkeä ja myös paikallista Pofua.

Pofu on Simo Reijonsaaren PookiFoodsin kehittämä erittäin proteiinipitoinen maidoton ja gluteeniton kasvis-soijavalmiste, joka sopii lihan korvaajaksi.

– Sain eräänä päivänä ajatuksen kokeilla sitä pizzan valmistuksessa ja tulos oli hyvä. Tästä päivästä lähtien sitä voi tulla kokeilemaan. Paikallinen lähiruokatuote ja sopii siksikin hyvin Pookin linjaan.

– Toki pizzojen lisäksi listalta löytyy kevyempiäkin vaihtoehtoja kuten salaatteja ja myös jälkiruokia.

Juomapuolikin laajeni pizzojen myötä, kun asiakkaita varten juomapuolelle lisättiin yksi uutuus.

– Muumi-limsa, sen parempaa limpparia ei olekaan, se sopii pizzojen kanssa ja käy vanhoille ja nuorille. Pizzalistalla on tietenkin oma edullinen kahden täytteen lasten pizza.

Pizzapuolen avaaminen on myös työllisyyttä parantava vaikutus, sillä uusi tekijöitä on palkattu kaksi kappaletta.


Pizzerian avaaminen ei vaikuta Pookin kivirakennuksen toimintaan. Kolmen turkulaisravintolan lisäksi ”konserniin” kuuluu nykyään myös tilausravintolana toimiva Wallila. Sielläkin on Toivasen mukaan positiivinen kehitys menossa.

– Kesällä sitten pizzaa saa tietenkin terassille. Kesäksi on myös kaikenlaisia juttuja suunnitteilla, mutta niihin palataan myöhemmin.

Juhlapookin pizzamenu ja aukioloajat löytyvät tästä.


Artikkelikuva: Tänään maanantaina Juhlapooki avautuu ensimmäisen kerran illaksi pizzeriaksi, isäntä Iiro Toivanen esittelee pizzamenua.