Pohitullin keittiön paikka vielä harkintaan?

Kaupunginvaltuusto päätti aikanaan, että Viikaistenmäelle rakennetaan uusi sivistys- ja hyvinvointikeskus ja nykyisistä rakennuksista säilytetään Pohitullin palloiluhalli ja keittiö. Ensi viikolla teknisessä lautakunnassa on ehdotus, jonka mukaan keittiön osalta päätöstä harkittaisiin uudelleen.

Keittiössä valmistetaan päivittäin noin 2300 annosta, joista iso osa jaetaan kaupungin yksiköihin eri puolille. Sen pinta-ala on 600 neliötä ja siellä työskentelee 10 työntekijää. Sitä laajennettiin ja samassa yhteydessä peruskorjattiin vuonna 2009.

Lautakunnan esittelytekstin mukaan keittiön logistiset olosuhteet eivät ole hyvät. Tavarankuljetusta, aterioiden kuljetuksia ja lähetysastioiden palautuksia tapahtuu päivittäin aamuviidestä iltapäiväkahteen ja liikenne on koululaisten turvallisuutta haittaava.

Keittiön lattiassa on myös havaittu halkeama ja useita pienempiä eri puolilla lattiaa ja seinässä on vesivahinko. Keittiö vaatii siis rakenteellisia korjauksia ja myös laitteet on lähivuosina uusittava.


Tekstin mukaan olisikin tässä vaiheessa hyvä tutkia myös mahdollisuus, että valmistuskeittiön paikka ei olisi keskellä tonttia.

– Jos keskeiseltä paikalta suunnittelualuetta poistuu yksi keskeinen rakennus, jonka logistiikkaratkaisut ovat haasteelliset, vapautuu lukuisia uusia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, todetaan tekstissä.

Tekstin takana ovat tekninen johtaja Jari Nikkari, pedagoginen erityisasiantuntija Inkeri Parviainen ja projektipäällikkö Marko Kivistö.

Tekninen johtaja ehdottaakin tiistaina kokoontuvalle tekniselle lautakunnalle, että se esittäisi kaupunginhallitukselle, että valmistuskeittiön paikkaa voidaan tarvittaessa siirtää sen nykyisestä paikasta sihyn turvallisen ja sujuvan toiminnan varmistamiseksi.

Kuten esittelytekstissä todetaan, asia on varsin kiireellinen, sillä hankkeen elinkaarikilpailu on jo käynnistynyt.


Esityslistan pykälä kokonaisuudessaan löytyy tästä.


Artikkelikuva: Pohitullin keittiön ja ruokalan paikkaa kannattaisi vielä miettiä, esitetään tiistaina kokoontuvalle tekniselle lautakunnalle. Vuonna 2014 ruokalassa pidettiin kirppistapahtuma.