Nuorisovaltuusto järjesti itselleen kiireisen kevään

Vuodenvaihteessa aloittanut uusi nuorisovaltuusto on saanut vauhdin päälle. Ennen kesää valtuusto järjestää useita omia tapahtumia ja on mukana muiden tapahtumissa.

Valtuuston puheenjohtajisto Kristiina Hällfors, Anni Nuutila ja Reija Pietikäinen esitteli lähiajan toimintasuunnitelmaa torstaina. Ohjelmassa on vanhojen vakioaktiviteettien lisäksi uusiakin juttuja.

– Huhtikuussa järjestämme biljarditurnauksen sekä Vantissa että Kalannin nuorisotilassa. Viime vuonna pidimme NHL-turnauksen ja ehkä sellainen on tulossa syksyllä.

Vanttiin on tulossa uusi pöytä ja biljardi on muutenkin suosittu harrastus nuorisotiloissa.

Nuorisovaltuusto on jo kevään aikana järjestänyt kummassakin tilassa oman peli-iltansa, jonka aikana pelattiin hieman erilaisia pelejä.


Tulevia eduskuntavaaleja ajatellen Nuorisovaltuusto järjestää Crusellissa 1.4 Nuorisopaneelin, johon on kutsuttu lähialueen kansanedustajaehdokkaita.

– Paneelissa pyritään käsittelemään nuoria kiinnostavia asioita. Tarkoitus on nostaa kiinnostusta yleisten asioiden hoitoon. Nuoria kyllä vaikuttaminen kiinnostaa, mutta politiikka välttämättä ei.

Paneeliin voi lähettää etukäteen kuka tahansa kysymyksiä, se onnistuu esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen nuorisovaltuusto@uusikaupunki.fi ja myös muiden nuorisovaltuuston somekanavien kautta.

– Nuorten äänestysaktiivisuutta pitäisi saada ylös ja ne, jotka eivät vielä pääse äänestämään, toivottavasti tulevat myös paneeliin ja haastavat sitten kotona äänestysikäisiä.

Nuorisovaltuusto arpoo pieniä palkintoja kysymyksiä lähettäneiden kesken ja myös paneelia seuraamaan saapuvat voivat hyvällä tuurilla voittaa jotain.


Kevätmarkkinoilla Nuorisovaltuusto myy hattaroita ja poppareita ja toukokuun 15. päiväksi nuorisovaltuusto on haastanut kaupunginvaltuuston jalkapallo-otteluun. Se pelataan Pohitullin tekonurmella ja tapahtuman yhteyteen valtuusto järjestää jotain muutakin pientä ohjelmaa.

– Toukokuussa toteutamme jo perinteisen Kevätmieltä ja lisäkäsiä -tempauksen eli jalkaudumme vanhusten hoitolaitoksiin ja autamme henkilökuntaa esimerkiksi ulkoiluttamisessa ja järjestämme pientä ohjelmaa vanhuksille.

Nuorisovaltuusto on kutsuttu myös toukokuisen esteettömyysviikon tapahtumiin ja kesäkuun lopun Nuorisotorilla nuorisovaltuusto on tietenkin mukana. Näiden osalta tarkempi suunnittelu on vasta alkamassa.


Torstaina tiedotustilaisuudessa oli mukana myös Nuorisovaltuuston uusi kummi Noora Hildén. Hän kertoo yllättyneensä positiivisesti, miten ahkerasti Nuorisovaltuusto toimii.

– Todella aktiivista ja aikaansaavaa porukkaa. Oma roolini on varsin vapaa, pyrin olemaan toiminnassa lisäaikuinen ja tuomaa mukana olevien viranhaltijoiden vastapainoksi ajatuksia kunnan organisaation ulkopuolelta.

Noora sanoo, että hän pyrkii neuvomaan ja olemaan mukana ideoinnissa, mutta ennen kaikkea rohkaisemaan ja kannustamaan nuoria toimimaan.


Artikkelikuva: Nuorisovaltuuston puheenjohtajisto Anni Nuutila (vas.) Reija Pietikäinen ja Kristiina Hällfors sekä valtuuston kummi Noora Hildén.