UPK:n kerhot siirtymässä ulos

Kevät on tulossa, lumet ovat sulaneet UPK:n tekonurmikentältä ja saman tien paikalle ovat saapuneet harrastajat. UPK:n joukkueet ovat myös aloittelemassa ulkotreenejä ja seuran talven ajan pitämät kerhot tulevat nekin kohta sisätiloista ulos.

– Kolme kertaa viikossa kokoontuvat Pelaa enemmän – peli opettaa -ryhmät siirtyvät ulos tekonurmikentälle muutaman viikon kuluessa. Tarkkaa päivää ei ole vielä päätetty, mutta siitä ilmoitetaan kerholaisille viimeistään viikkoa ennen, kertoo ryhmiä vetänyt UPK:n harrastekoordinaattori Linda Jefimoff.

Ryhmiä on kaksi, 1-2-luokkalaisille omansa ja 3-6-luokkalaisille omansa. Kerhojen suosio on talven mittaan kasvanut, kun mukana olleet ovat houkutelleet kavereitaan mukaan.

– Ryhmissä ei kilpailla tai treenata, vaan pelataan erilaisia pelejä. Fyysisen liikunnan lisäksi opetellaan toimimaan yhdessä erilaisten sääntöjen mukaan. Mutta on muutama nuori talven aikana sen verran liikunnasta innostunut, että suunnittelee tulevansa kesäksi UPK:n joukkueeseen.

Ryhmät toimivat toukokuun loppuun asti, kesäkuun ensimmäisellä viikolla on tauko UPK:n jalkapallokoulun vuoksi ja sen jälkeen kesäkuussa ryhmät yhdistyvät kolmen tunnin pituiseksi yhteiseksi kerhoksi kello 10-13, jota pidetään jokaisena arkipäivänä.


Kerran viikossa kokoontuva Pelataan yhdessä -ryhmä eli 4-7-vuotiaiden lasten ja heidän vanhempiensa yhteiskerho siirtyy ulos toukokuun alussa. Ryhmä jatkaa toimintaansa kerran viikossa myös kesäaikaan.

Toukokuussa on käynnistymässä myös lasten jalkapallokerho tai -kerhoja, mutta niistä ilmoitetaan myöhemmin.

Kerhoihin tulee ilmoittautua etukäteen aina kuukaudeksi kerrallaan. Ilmoittautuminen tapahtuu seuran nettisivuilla olevan linkin kautta. Linkki ja tietoa kerhoista yleensäkin löytyy tästä.

– Ennakkoilmoittautuminen helpottaa kerhojen suunnittelua, mutta toisaalta emme halua sitoa ketään kuukautta pidemmäksi aikaa. Kerhoihin osallistumiseen on pieni kuukausimaksu.

UPK joukkueisiinkin mahtuu uusia harrastajia. Joukkueiden yhteistiedot löytyvät seuran kotisivulta kotisivulta.


Artikkelikuva: Lumet ovat tekonurmelta jo sulanut ja UPK:n kerhot siirtyvät lähiviikkoina ulos, kertoo harrastekoordinaattori Linda Jefimoff.