Korihaiden kolmoset upottivat Kouvot

Korihait oli illan pelissä Kouvolassa erinomaisessa kaukoheittovireessä ja kun puolustus toimi, niin johtomarginaali kolmen jakson jälkeen oli yli 20 pisteellä. Kouvot kiri lopussa, mutta pisteet Korihaille kuitenkin selvästi numeroin 87-77.

Korihait avasi Kouvolassa vahvasti ja neljässä minuutissa taululla oli Korihaiden johtonumerot 17-7. Kymmenestä heitosta oli kahdeksan osunut ja Kouvoille oli painostettu neljä pallonmenetystä. Marius van Andringa oli pussittanut yhdeksän pistettä eikä ihme, että Kouvot ottikin aikalisän.

Sen jälkeen Korihailta menikin lähes kolme minuuttia ennen seuraavien pisteiden tekoa. Heitot alkoivat lipsua ohi ja pallo karkailla käsistä. Kouvot supisti eroa jakson loppuun mennessä, mutta ei päässyt kuutta pistettä lähemmäksi.


Toisella jaksolla Korihait oli erittäin hyvä kolmosissa. Ero alkoi kasvaa ja parhaimmillaan jakson puolivälissä Korihait oli jo 14 pistettä edellä. Loppu mentiin tasaisesti ja puolessa välissä oltiin Korihaiden yllätysjohdossa 48-35.

Johdon takana oli hyvin toimineet kaukoheitot. 12:sta kolmosyrityksestä osui puolet, kun Kouvot taas yritti kolmosta 15 kertaa ja osui vain neljästi. Kakkosissa Korihait oli epätarkempi, mutta toisaalta sai kakkosyrityksiä 27, kun Kouvoilla niitä oli vain 12.

Levypallot menivät tasan, mutta Korihait riisti pallon Kouvoilta viisi kertaa, kun Kouvot taas pystyi vain yhteen riistoon. Kouvot menetti myös pallon ”itsekseen” neljä kertaa. Virheitä Korihait otti 11 eli peräti kahdeksan enemmän kuin kotijoukkue, mutta varsinaisesti virhevaikeuksista ei voinut, sillä kahta henkilökohtaista virhettä enempää ei kellään ollut.


Kolmannella jaksolla Korihaiden hyvä kolmosvire jatkui ja kun muutkin pelin osa-alueet pelasivat, alkoi peli kääntyä Korihaille.

Varsinkin jakson loppupuoli oli Korihaiden näytöstä. Kouvot oli kuutisen minuuttia ennen jakson loppua 13 pistettä perässä, mutta sitten se ei lähes viiteen minuuttiin tehnyt pistettäkään.

Korihait oli sinä aikana osunut hyökkäyspäässä ihan hyvin ja ero oli venähtänyt jo ratkaisevan tuntuisesti 25 pisteeseen.

Jakson viimeisellä minuutilla Kouvot sai hieman kavennettua, mutta päätösjaksolle lähdettiin Korihaiden 23 pisteen johdossa.


Päätösjakso alkoi Korihailta neljällä ohiheitolla ja Kouvot kavensi 17 pisteeseen ja jakson puolivälissä ero oli 14 pistettä. Conleyllä oli jo neljä virhettä, mutta ero sen verran suuri, että isoa hätää Korihaille ei ollut.

Korihaiden heittopeli oli koko jakson alkupeliä tahmeampaa, mutta sen verran pisteitä saatiin aikaan, että marginaalia jäi pelin lopussa vielä kymmenen pistettä.


Päätösjakso kavensi joukkueiden eroa tilastoissa. Korihaiden kolmosprosentti laski 45:een, Kouvojen nousi 25:een, kakkosissa Korihait osui joka toisessa, Kouvot 67 prosenttisesti, vapaaheitot menivät täsmälleen tasan, 11 osumaa 14:sta.

Kouvot menetti pallon 16 kertaa, joista Korihaiden riistoihin yhdeksän. Korihaille menetyksiä tuli vain 11. Levypalloissa Kouvot oli lievästi vahvempi.

Korihait pelasi jälleen kahdeksalla pelaajalla, Stephon Jelks oli poissa. Bryan Coleman teki 21 pistettä, Marius van Andringa 20 ja Brandon Conley 17. Mario Edwards otti eniten levypalloja, seitsemän.


Artikkelikuva: Bryan Coleman (33) ja Brandon Conley (5) olivat Kouvolassa tehokkaita.