Korihait U16 kukisti Perniön selvästi

Korihaiden U16-pojilla ei ollut tänään ongelmia ykkösdivarin toiseksi viimeisessä pelissä. Korihait kukisti päivän vastustajan PeU:n Pohitullissa marraskuussa 139-53, tänään Perniössä lukemat olivat maltillisemmat mutta kuitenkin selvät 100-60.

Oikeastaan peli oli selvä jo ensimmäisen kympin jälkeen. Korihaiden puolustus oli yksinkertaisesti liikaa perniölaisille ja he saivatkin kymmenessä minuutissa aikaan vain viisi pistettä, kun Korihait teki 21 pistettä.

Jatkossa Korihaidenkin puolustus hieman löysäsi ja kotijoukkuekin sai onnistumisia. Toisen jakson Korihait voitti 11 pisteellä ja kolmannen 14 pisteellä. Viimeisessä kotijoukkue oli pisteen parempi.


Heittoprosenteissa oli suuria eroja ollut ja levypallotkin menivät tasan, mutta Korihait kykeni riistämään vastustajalta pallon 22 kertaa, kun PeU sai vain viisi riistoa. Menetyksiä perniölaisille kirjattiin kaikkiaan 39 Korihaiden 15 vastaan.

Korihait saikin yrittää pelitilannekoria 97 kertaa, kun PeU:lla oli vain 59 heittoyritystä.

25 minuuttia pelannut Aamos Nikula teki 26 pistettä, Mio Hyvönen ja Tommi Lehtonen 18 ja Eetu Harju 17, levypalloja ottivat Aamos ja Tommi yhdeksän, Mio kahdeksan ja Eetu kuusi.


Sarjassa Korihait on kolmantena tasapistein KTP:n kanssa, kun viimeinen kierros on pelaamatta. Tasatilanteessa Korihait on edellä, koska se voitti KTP:n kauden toisessa kohtaamisessa reilummin kuin KTP ensimmäisessä kohtaamisessa.

Kolmas sija vaatinee varmuuden vuoksi kuitenkin vierasvoittoa päätöspelissä ensi lauantaina viidentenä olevasta Tampereella Pyrinnöstä. KTP kohtaa kotonaan sarjan kakkossijan varmistaneen Joensuun Katajan, joten helpolla sekään ei pisteitä saa.


Artikkelikuva: Korihait U16 kukisti PeU:n tänään selvästi, kuva joukkueiden marraskuun kohtaamisesta Pohitullissa.