UJK:n kiekkonaiset Suomi-sarjan pronssipeliin

UJK:n naiskiekkoilijat pelasivat Suomi-sarjan neljän parhaan joukkueen lopputurnauksen aamupelissä tiukan koitoksen Ylivieskan Jääkarhujen eli YJK:n kanssa, mutta hävisivät lopulta maalein 4-2.

Tappio tiesi sitä, että UJK kohtaan kello 16:30 alkavassa sarjan pronssiottelussa toisen välierän hävinneen joukkueen.

UJK hävisi ottelun ensimmäisessä erässä. YJK teki avausmaalin jo ensimmäisellä minuutilla, toisen kuudennella ja kolmannen vielä kolmisen minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa.

Avauserässä jaettiin useita kakkosia ja kumpikin joukkue pääsi vuorollaan yrittämään ylivoimalla, mutta ylivoimamaaleja ei nähty, vaan kaikki YJK:n maalit tulivat tasakentällisin.


Toisen erän alussa UJK:kin sai maalitilin auki. Pinja Koskinen kavensi 3-1:een Karoliina Lindrothin ja Hanna Brofeltin syötöstä. UJK pääsi yrittämään erässä ylivoimalla neljä minuuttia, YJK kaksi, mutta edelleenkään ylivoimapeli oli kummallakin tehotonta.

Kolmatta erää pelattiin pitkään ilman tapahtumia, mutta erän puolivälin jälkeen Veera Siivonen toi UJK:n maalin päähän, syöttäjänä Netta Viitasalo.

YJK käytti tässä vaiheessa aikalisänsä, UJK otti aikalisän, kun vajaa kaksi minuuttia oli jäljellä ja heti sen jälkeen maalivahdin pois.

Ratkaisu tuli ajassa 58:41, kun YJK pisti kiekon tyhjään UJK:n maaliin.


Kello 13:15 alkaneessa toisessa välierässä kohtaavat EKS ja SaiPa ja sen pelin hävinnyttä vastaan UJK pelaa pronssista.