KaPa ryösti heti kotiedun

Hämeenlinnan Steelers ja KaPa aloittivat taistelun ensi kauden liigapaikasta tasaisella pelillä Hämeenlinnassa. KaPa pääsi toisessa erässä jo kahden maalin johtoon, mutta kotijoukkue tuli erän lopulla kantaan ja koko päätöserä taisteltiin KaPan maalin johdossa aina loppuvihellykseen asti.

Ottelun avausmaalin teki Steelers kuudennella minuutilla. KaPa oli erässä lievä altavastaaja, mutta onnistui tasoituksessa 12. minuutilla. Maalin teki Riina Rantanen ja syötti Liina Hyytiä.

Nelisen minuuttia ennen erän loppua onnistui Liina Hyytiä maalinteossa, syöttäjänä Laura Piiroinen. Ruska Kerttulalle erässä 14 torjuntaa, Steelersin maalivahdille yhdeksän.


Steelers tasoitti toisen erän alkupuolella, mutta erän puolivälissä KaPa iski kaksi maalia 20 sekunnin välein.

Ensin Julia Hakanpää vei KaPan 3-2 johtoon Veera Soinin syötöstä ja lähes suoraan aloituksesta Riikka Laato siirsi KaPan jo kahden maalin johtoon, syöttäjänä Riina Rantanen.

Steelers käytti saman tien aikalisänsä ja saikin KaPan rynnistyksen taukoamaan. Steelers onnistui viitisen minuuttia myöhemmin kaventamaan.

Essi Kutila vei Julia Hakanpään syötöstä KaPan uudelleen kahden maalin johtoon, mutta oli maalin jälkeen hieman huolimaton ja päästi Steelersin kaventamaan 15 sekuntia myöhemmin.

Myös toisessa erässä Ruska Kerttulalle oli enemmän torjuntoja kuin Steelersin maalivahdilla, mutta päätöserään lähdettiin kuitenkin KaPan maalin johdossa.


Viimeinen erä oli hurjaa taistelua kotijoukkueen yrittäessä tasoitusta. Pöytäkirjaan ensimmäinen tapahtuma merkittiin kuitenkin vasta ajassa 55:37. Se oli pelin ensimmäinen jäähy ja sen sai KaPan Liina Hyytiä.

KaPa kesti Steelersin rynnistyksen ja viimeisen kahden minuutin aikana Steelers otti aina tilanteen salliessa ylimääräisen kenttäpelaajan maalivahdin tilalle, mutta enempää maaleja ei nähty. Peli päättyi siis KaPan 5-4 voittoon.

Päätöerässäkin torjunnat olivat Steelersin eduksi ja koko pelissä yhteensä lukemin 32-19.

Parasta viidestä -menetelmällä ratkaistavan liigapaikan seuraava taisto käydään huomenna Pohitullissa jo kello 11:30 alkaen.


Artikkelikuva: KaPa voitti ensimmäisen taiston matkalla liigaan. Pohitullissa huomenna on odotettavissa tiukkaa vääntöä lokakuisen cup-kohtaamisen tapaan.