Kesän kuntorastikausi alkaa tiistaina

Kesän kuntosuunnistuskausi on alkamassa. Vakka-Rastissa on ”kulissien takana” uuteen kauteen valmistauduttu jo pitkään, jotta kaikki kesäkaudella sujuisi hyvin sekä kisojen järjestelypuolella että myös kilpailupuolella.

Vakka-Rasti järjesti jo reilu kuukausi sitten karttakurssiin, jossa suunnistusliiton kouluttaja Eero-Antti Lonka opasti suunnistuskarttojen tekijöitä uusista käyttöön tulevista karttamerkeistä ja tulkinnoista ja antoi käytännön vinkkejä karttojen tekemiseen ja päivittämiseen. Vakkarastilaisia oli kurssilla mukana kymmenkunta ja heidän lisäkseen muutamia asiasta kiinnostuneita lähiseuroista.

Kesän kuntorasteilla onkin käytössä uusia kartta-alueita ja vanhoja karttoja on päivitetty ajan tasalle.

Seura järjesti myös omille kuntorastiratamestareille koulutustilaisuuden, jossa käytiin läpi hyväksi koettuja pelisääntöjä kuntotapahtuman järjestämisessä.


Vakka-Rastin aloittelijoille tarkoitettu suunnistuskurssi alkoi viime viikolla.

– Mukana on lähes 20 henkeä. Osa on käynyt aiempina kesänä kokeilemassa kuntorasteilla, mutta suurin osa on aivan uusia lajista kiinnostuneita, kertoo puheenjohtaja Heli Jalava.

Kurssi kestää neljä iltaa ja viimeisellä kerralla 23.4 kurssilaiset ovat mukana Kalannin urheilukentän maastossa kuntorasteilla.

Ja ennen kuntorastien alkua Vakka-Rasti järjesti sunnuntaina treenipäivän Erämiesten majalla Kalannissa. Päivään sisältyi kaksi Enni Jalavan laatimaa monipuolista taitoharjoitusta.

Aamupäivän reilun viiden kilometrin harjoituksessa harjoiteltiin kulkemaan karttaan piirrettyä viivaa, opeteltiin lukemaan käyriä käyräkarttaharjoituksessa, harjoiteltiin suunnassa kulkua ja kartanlukua väyläharjoituksessa ja lopuksi pienipiirteisessä maastossa treenattiin rastinottoa.

Iltapäivällä tehtiin pienryhmäharjoituksena vauhtitreeni, jossa kuitenkin vauhtia pyrittiin pitämään sen verran aisoissa, että rastitkin löytyvät.

Myöhemmin keväällä Vakka-Rasti järjestää vielä harjoittelumatkan Kangasalle kesäkuun Jukolan viestin maastoja ajatellen.


Kuntorastit alkavat jo huomenna tiistaina, jolloin rasteja haetaan Käätyjärven ympäristöstä, seuraavana tiistaina paikka on Saarnisto ja 23.4 päivä päästään Alina-rasteilla Kalannin urheilukentän maastoihin.

Kauteen sisältyy normaalien rastien lisäksi erikoisuuksia, kuten 7.5 Lemppajärven kuntotapahtuma, Valtsun virsta on Lasamäen kartalla 25.6, seuraottelu Turun Suunnistajia vastaan käydään 19.8, yösuunnistamaan pääsee 10.9 ja kausi päättyy perinteisesti Erämiesten majalla 24.9.

Laitilan Jyske järjestää Kukkosuunnistuksen 20.6 ja puulaakiviestit 15.8 sekä Jyske, Mynämäen Suunnistajat ja Vakka-Rasti yhteisen kuntorastiviikon heinäkuun lopulla, jolloin kuntorasteja on lähialueella kolmena peräkkäisenä päivänä. Kuntorastiviikon viimeinen tapahtuma 24.7 on samalla Vakka-Suomen mestaruuskisa.

Vakka-Rastin kuntorasteja pidetään joka viikko syyskuun lopulle asti paitsi kesätauon aikaan. Kesätauko on todella lyhyt eli vain tiistaina 16.7 ei kuntorasteja ole.

Kuntorastikalenteri löytyy kokonaisuudessaan tästä.


Artikkelikuva: Vakka-Rastin treenipäivään Erämiesten majalla osallistui parikymmentä suunnistajaa.