Team Retron draamaattinen nousu toi arvokkaan voiton

Kalannin salibandysarjan finaalissa sunnuntaina ei draamaa puuttunut. Runkosarjan voittanut Team Retro oli kuuden minuutin pelin jälkeen 3-0 tappiolla ja Tomahawks näytti jyräävän ylivoimaiseen voittoon.

Mutta niin vaan peli alkoi kääntyä. Retro alkoi saada tilanteita ja päästä peliin mukaan. Se kavensi avauserän loppupuolella ja toisessa erässä kahdella nopealla maalilla tuli tasoihin.

Tomahawks tuli vielä kerran ja väänsi itsensä erän lopulla uudelleen johtoon ja pääsi päätöserään maalin edellä.

Pitkään näytti, että ottelun maalihanat olivat juuttuneet kiinni, mutta Tomahawks erehtyi pelin lopulla ottamaan jäähyn ja sen aikana Team Retro tuli tasoihin ja mentiin rankkareihin.


Rankkaritkaan eivät tuoneet nopeaa ratkaisua. Kolmen ensimmäisen laukojan jälkeen kumpikin oli onnistunut kerran ja sitten mentiin pareittain.

Ensimmäisessä parissa kumpikaan ei onnistunut, toisessa parissa molemmat onnistuivat. Kolmas pari eli kuudes rankkari toi ratkaisun, Team Retro onnistui, Tomahawks ei ja mestaruus oli ratkennut.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kolmasti ja tasaista oli silloinkin, ensimmäisen pelin Retro voitti 5-4, toinen pelattiin 7-7 ja kolmas 10-10.


Kausi oli Kalannin salibandysarjan jo 16. Joukkueita oli tällä kertaa mukana aiempaa vähemmän, vain neljä, kun parhaimmillaan sarjaan on osallistunut kymmenen joukkuetta.

Team Retro ja Tomahawks ovat sarjan veteraaneja, Tomahawks aloitti jo kaudella 2005-2006 ja Retro on ollut mukana kaudesta 2008-2009 lähtien.

Molemmilta löytyy myös menestystä. Tomahaks voitti mestaruuden avauskaudellaan sekä pari vuotta myöhemmin 2007-2008, Team Retro voitti myös tulokaskaudellaan 2008-2009.

Sarjan parhaaksi pelaajaksi nimettiin Team Retron Jari Lång, parhaaksi maalivahdiksi Retron Marko Oinas ja pistepörssin ykkönenkin löytyi Retrosta, Tomi Mikkonen saalisti kauden aikana lähes 40 tehopistettä.

Lisää kuvia finaalista tulossa ukinytin fb-sivulle päivän aikana.


Artikkelikuva: Team Retro voitti Kalannin SaBa-sarjan mestaruuden ja sen pelaajat veivät myös kaikki henkilökohtaiset palkinnot.