Korihait puolivälierässä Kouvoja vastaan

Melko tarkkaan 11 vuota sitten Korihait pelasi korisliigan pudotuspeleissä Kouvolan Kouvoja vastaan. Seuraava juttu on päivätty maaliskuun viimeiselle päivälle 2008. Kouvot meni jatkoon ja sijoittui lopulta hopealle, Korihait oli kuudes.

Korihaiden vaiherikas kausi uhkaa päättyä. Puolivälierävastustaja Kouvolan Kouvot oli perjantaina kotisalissaan ylivoimainen ja pystyi vääntämään voiton myös sunnuntaina Pohitullissa. Kouvot voi saalistaa jatkoon tarvittavan kolmannen voiton kotonaan, jos taas Korihait pystyy Kouvolassa tänään voittoon, pelataan neljäs peli torstaina Pohitullissa.

Jussi varmistaa tuomarilta, että kaikki meni oikein.


Korihait on kahdessa ensimmäisessä pelissä sortunut huonoon heittopeliin. Kouvolassa se oli suorastaan luokatonta, mutta kotipelissäkin selvästi heikompaa kuin vastustajilla.

– Pystyimme kyllä saamaan heittopaikkoja aikaiseksi ihan hyvin, mutta heitto ei vaan uponnut. Puolustus sen sijaan oli kauden parasta, intensiteetti oli tosi kova ja peli toimi muutenkin niin kuin oli etukäteen sovittu, sanoi Korihaiden valmentaja Jyri Lehtonen.

Hyökkäyspäässä ovat Korihaista puolivälierissä pahiten epäonnistuneet Glenn Stokes ja Kyle Shiloh. Kouvojen tiukka puolustus piti Stokesin Kouvolassa kahdessa pisteessä, sunnuntaina Shiloh sai aikaan vain neljä pistettä.

Bojan Sarcevic teki pelissä 17 pistettä.


Joka tapauksessa sunnuntaina peli Pohitullissa oli jo todellista taistelua. Kouvot hallitsi alkupeliä, Korihait kävi kolmannella jaksolla kahden pisteen johdossa ja kiri uudelleen ohi, kun peliä oli jäljellä enää kaksi minuuttia.

Neljännen jakson kirin käynnisti Glenn Stokes, joka teki ensin kakkosen ja päätti Korihaiden kaksi seuraavaa hyökkäystä illan ainoilla osuneilla kolmosillaan. Kouvojen Jukka Kataja pisti kuitenkin kovan kolmosen pohjaan ja Kouvot nousi uudelleen johtoon.


Korihait sai sekavien vaiheiden jälkeen mahdollisuuden yrittää tasoitusta tai jopa voittoa, kun peliä oli jäljellä seitsemän sekuntia. Korihailla oli vieläpä sisäänheitto hyökkäyspään päätyrajalta.

Jan-Axel Alanko ja Kyle Shiloh treenaavat vapaaheittoja, mutta mitä tapahtuu taustalla?

– Meillä on kolme kuviota harjoiteltuna vastaavan tilanteen varalle. Tarkoitus ei missään tapauksessa ollut yrittää voittoa kolmosella vaan jatkoaikaa pelaamalla pallo korin alle. Siinä tilanteessa jokaisella vaan oli niin kova lataus, että harjoitellut kuviot unohtuivat, harmitteli Jyri Lehtonen.

Pallo tuli sisäänheiton jälkeen Jussi Kumpulaisen hyppysiin kolmen pisteen viivan taakse. Jussi joutui ahdistettuna yrittämään huonosta asennosta kolmosta, joka meni ohi ja levypallo Kouvoille. Korihait rikkoi ja Kouvot pääsi vielä vapaaheittoviivalta kaunistelemaan loppunumerot.

Kouvojen valmentaja Jukka Toijala oli voiton jälkeen helpottunut.

– Tämä oli todellinen play off –peli, saimme vastaamme juuri niin kovan Korihait kuin etukäteen ajattelimme. Peli olisi voinut kääntyä lopussa kummalle tahansa, onneksi nyt kävi näin.


Sarja ei kuitenkaan ole vielä ohi, muistuttivat molemmat valmentajat. Toijalan mukaan sen kolmannen ja ratkaisevan voiton saaminen on usein vaikeinta, Jyri Lehtonen taas luottaa omiinsa edelleen kuin vuoreen.

– Pudotuspeleissä tapahtuu yllättäviä asioita. Uskon, että joku pelaajistamme saa heittonsa kulkemaan ja nousee Kouvolassa ratkaisijaksi.

Tunnelma sunnuntaina Pohitullissa oli erinomainen. Lähes täysi katsomo jaksoi pitää meteliä jopa aikalisien aikana ja Korihaiden jokaisesta onnistumisesta otettiin ilo irti.

Ottelun tilastot löytyvät tästä.

Molemmat valmentajat mietteliäinä pelin jälkeen.