Kh hyväksyi valmistuskeittiön mahdollisen siirron

Kaupunginhallitus keskusteli maanantain pitkään teknisen lautakunnan ehdotuksesta Pohitullin valmistuskeittiön kohtalosta. Aikanaan valtuusto päätti, että se säästetään tulevassa Viikaistenmäen mullistuksessa, mutta asiaa on nyttemmin harkittu uudelleen.

Valmistuskeittiön suurin ”ongelma” on sen sijainti keskellä tulevan sihy-keskuksen aluetta. Sen liikenne on suurta eikä se ole niin hyvässä kunnossakaan, kun aikanaan säästöpäätöstä tehtäessä kuviteltiin.

Ajatus keittiön mahdollisesta purkamisesta on kypsynyt suunnittelun edetessä ja edellisessä kokouksessaan tekninen lautakunta päätti pyytää hallitukselta ja edelleen valtuustolta asian uudelleenharkintaa.


Hallituksen kokouksessa asiaa olivat selvittämässä projektipäällikkö Marko Kivistö, tekninen johtaja Jari Nikkari ja kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén.

Hallitus ymmärsi keittiön säilyttämisen suunnittelua rajoittavana ja hyväksyi Mika Sjöblomin esittämän uudelleenmuotoillun päätöksen yksimielisesti.

Päätös kuuluu näin: hallitus esittää valtuustolle, että sihy-keskuksen suunnittelussa luovutaan nykyisen keskuskeittiön ehdottomasta säilyttämisvaatimuksesta. Laadittujen suunnitelmien pohjalta keittiön lopullisesta sijoituksesta päätetään myöhemmin neuvottelumenettelyn aikana.

Päätös ei siis merkitse, että keittiö välttämättä puretaan, mutta antaa suunnittelijoille vapaammat kädet sijoittaa sen toiminnot kokonaisuuden kannalta parhaiten.


Hallituksessa keskusteltiin miten purkumahdollisuus vaikuttaa sihy-keskuksen kokonaiskustannuksiin, mutta sellaista tietoa ei voi vielä olla, koska suunnittelu on alkuvaiheessaan.

Jos keittiö puretaan, tarvitaan enemmän uutta tilaa, mutta mahdollisuus löytää parempi ratkaisuja, tilankäytön ja erityisesti kulkuyhteyksien kannalta, saattaa lopulta jopa alentaa kustannuksia.

Lopullisesti säästöpäätöksen purkamisesta päättää valtuusto ensi maanantain kokouksessaan.