Korihait pelotteli Katajaa, mutta hyytyi lopussa

Korihait hätyytteli tänään Pohitullissa alkupelissä Joensuun Katajaa, mutta kolmannen jakson murheet hyökkäyspäässä käänsivät pelin vieraille. Korihait tuli päätösminuuteille vielä viiden pisteen päähän, mutta jotenkin uskoa ei voittoon asti enää ollut. Kataja voitti pistein 98-90.

Mutta pelin alku oli Korihaiden. Heitot upposivat hyvin ja kun Kataja oli laiskalla jalalla liikkeellä, avautui korin allekin paikkoja. Kataja taas heitti alussa huonosti ja Korihait hallitsi lisäksi levypallopeliä.

Korihait johti parhaimmillaan 14 pisteellä tilanteessa 22-8 kun kuusi minuuttia oli pelattu. Katajan valmentaja Juha Sten oli ottanut jo kolmen minuutin kohdalla aikalisän ja herätteli joukkuettaan isoilla lihavoiduilla kirjaimilla, mutta sytytys oli hieman hidas ja vasta jakson lopulla Kataja pääsi juoneen kiinni.

Korihait voitti ensimmäisen kympin kuitenkin 27-21 ja iso kiitos siitä kuuluu 11-4 voitetuille levypalloille, joiden ansiosta Korihait pääsi yrittämään pisteitä huomattavasti katajaa useammin.


Toisen jakson alku oli sitten huono. Korihaiden hyökkäys jumitti ja Kataja tuli kolmessa minuutissa tasoihin. Hetken näytti, että se lähtee saman tien karkuun, mutta sitten Korihait sai taas vaihdoilla pelistä kiinni.

Jakson loppu mentiin tasatahtiin. Korihailla oli mahdollisuus ottaa pieni erokin, mutta muutamat menetykset ja harhasyötöt estivät irtioton. Jakso päättyi Katajan yhdeksän pisteen voittoon ja tauolla ero oli sen hyväksi kolme pistettä.

Korihaiden heittopeli oli huonoa, mutta levypallopeli hyvää. Toisella jaksolla se hieman tasoittui mutta Korihailla oli kuitenkin selvästi enemmän heittoyrityksiä kuin Katajalla, mutta osumatarkkuus oli kautta linjan huonompi.


Kolmannella jaksolla Korihaiden hyökkäys jatkoi kompastelua. Korin alle ei juurikaan ollut asiaan, lähietäisyydellekään ei hyviä heittopaikkoja kyetty luomaan ja kaukoheitot eivät osuneet. Monet pisteet tulivat yksilösuorituksilla kovan punnerruksen päätteeksi.

Kataja taas pystyi kolmannella jaksolla luomaan hyviä paikko kolmoslingoille ja isot miehet pääsivät korin alle pallon kanssa. Tosin mitään korintekohirmuja he eivät olleet, mutta saivat pallon Katajan kannalta tarpeeksi helposta paikasta pussiin.

Ero kasvoi yli kymmeneen pisteeseen ja viimeiselle jaksolle lähdettiin Katajan 12 pisteen johdossa.


Päätösjakson alussa Kataja kasvatti eron jo 16:een pisteeseen. Loppupelissä Korihait sai hieman kaukoheittopeliin tarkkuutta ja myös korin alta päästiin tekemään muutama kori. Ero kapenikin, mutta missään vaiheessa ei Katajan voitto ollut vakavasti uhattuna.

Kun 30 sekuntia oli jäljellä, Korihait tuli Marius van Andringan kolmen onnistuneen vapaaheiton ansiosta tosin jo viiden pisteen päähän, mutta Kataja pelasi loppusekunnit Korihaiden prässätessä riittävän rauhallisesti ja lähti kaksi pistettä isomman pistepussin kanssa kohti Turkua, jossa se huomenna kohtaan suorasta säilymisestä Korihaiden kanssa taistelevan Kaarinan uran.


Korihait voitti levypallot lopulta peräti 15:llä, mutta kun kakkoset osuivat 52 prosenttisesti ja kolmoset 30 prosenttisesti, eivät pisteet riittäneet, vaikka Korihais sai yrittää pelitilannekoria 11 kertaa enemmän.

Marius van Andringa teki ihan hyvällä tarkkuudella 29 pistettä, Chris Jenkins vähän heikommalla tarkkuudella 18 pistettä. Stephon Jelks teki 12 pistettä ja otti eniten levypalloja, yhdeksän. Mario Edwards teki itse vain kuusi pistettä, mutta sai tilastoihin 11 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelu oli Korihaiden runkosarjan viimeinen peli tällä kaudella, vieraissa Korihait kohtaa vielä maanantaina 15. päivä Kotkassa KTP:n.

Kaarinan Uralla on vielä kaksi peliä jäljellä, huomenna kotina siis Kataja ja tiistaina vieraspeli Lapualla. Se voi pudottaa Korihait sarjan jumboksi, jolloin edessä on vielä karsintapelit.


Artikkelikuva: 29 pistettä vanhaa seuraansa vastaan tehnyt Marius van Andringa ajaa korille Korihaissa viime kaudella pelanneen Kevin Bracy-Davisin (vas.) ja Topias Palmin välistä.