KaPa vielä kerran Hämeenlinnaan

KaPa ei onnistunut ensimmäisellä yrityksellä tänään katkaisemaan ottelusarjaa Steelersiä vastaan, vaan liigapaikka ratkeaa sunnuntaina Hämeenlinnassa. Tämän päivän peli ratkesi kakkoserän alussa Steelersin latoessa reiluun kuuteen minuuttiin neljä maalia.

Alku oli KaPan selvää painostusta. Steelers ei päässyt juuri hyökkäilemään, vaan KaPa katkoi Steelersin yritykset alkuunsa, pyöritteli ja myös laukoi ahkerasti, mutta ei saanut maalia.

Ensimmäisen maalin teki kuitenkin vierasjoukkue. Reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen kaukoveto maskin takaa upposi KaPan verkkoon ja se olikin Steelrsin ensimmäinen, tai korkeintaan toinen, veto kohti maalia.

KaPa kuittasi heti seuraavasti hyökkäyksestä, Juulia Peura teki maalin Riikka Laaton esityöstä.

Erän loppupuolella Steelers alkoi saada nopean pelinsä käyntiin ja se hyökkäili vaarallisesti. KaPallakin oli omat tilanteensa, mutta yhtä maalia ei enää pelattu.

Steelersin johtomaali tuli kolmisen minuuttia ennen taukoa, mutta sen jälkeen KaPa pääsi ylivoimalla ja onnistui puolisen minuuttia ennen erätaukoa tasoittamaan. Maalin teki jälleen Juulia Peura, esityön Emmi Luukkala.


Toisen erän alun KaPa haluaisi varmaan unohtaa. Steelers iski johtomaalin 15 sekunnin kohdalla, siirtyi 4-2 johtoon minuutin kohdalla ja 5-2 maali syntyi viiden ja puolen minuutin kohdalla.

KaPa yritti aikalisällä saada takaisin alkupelin vauhtia, mutta vasta Steelersin kuudes maalin ajassa 26:47 tuntui herättäneen joukkueen erätauon unesta.

Steelers kuitenkin piti puolustuksensa kasassa. KaPa pääsi ylivoimalle, mutta ei onnistunut ja kavennusmaali syntyi kolmisen minuuttia ennen taukoa, Riikka Laato lähetti maalin takaa lätyn maalille ja Liina Hyytiä puolustajien puristuksessa iski suoraan ilmasta pallon verkkoon.

Erän loppu oli Kapalta kyllä hyvä ja sillä oli ennen maalia yksi tolppakutikin, mutta eroa jäi päätöserään kolme maalia.


Päätöserän viidennellä minuutilla KaPa tuli kahden maalin päähän. Vahvasti koko pelin pelannut Juulia Peura pyöritteli ja antoi nappisyötön maalille, josta Emilia Hakanpää laukoi ylänurkkaan.

KaPan painostus jatkui, mutta pari minuuttia myöhemmin Steelers onnistui ensimmäisen kerran pelissä nopeassa hyökkäyksessään ja hyökkääjä pääsi täysin vapaasti kahden maalivahdin kanssa ja onnistui laukauksessaan.

Nelisen minuuttia ennen loppua KaPa otti maalivahdin pois ja saikin kavennusmaalin reilu minuutti ennen päätöstä. Maalin laukoi Laura Piiroinen, syöttäjänä Juulia Peura. Steelers kuitenkin puolusti rauhallisesti johtoaan ja piti toisen erän alussa saamansa johtoaseman lopulta melko helpolla.


Eli huomenna sunnuntaina kello 15 käynnistyy Hämeenlinnassa liigapaikan ratkaiseva viides koitos. Ottelusarjassa kaikki pelit ovat päättyneet vierasvoittoon ja myös viimeiseen peliin se sopisi hyvin.

Joka tapauksessa pitkän tien KaPa on kulkenut. Ensin kolme peliä SalBan kanssa, sitten kolme peliä lohkovoittajien turnauksessa, yksi ristiinkarsinnassa ja nyt neljä peliä Steelersin kanssa ja 12. peli ratkaisee.

Myös toisessa karsintaparissa mentiin viidenteen otteluun. Siellä kaikki pelit ovat päättyneet kotivoittoon ja ratkaiseva peli pelataan huomenna Uudessakaarlepyyssä, kotijoukkue on ykkösdivarin Blue Fox ja vierasjoukkue kakkosen karsinnoista tullut Iisalmen SB Welhot.

Kuvia KaPan ja Steelersin peleistä Pohitullissa tulossa sunnuntaina Ukinytin fb-sivulle.