Varsinais-Suomessa perussuomalaiset ryöstämässä paikan keskustalta

Varsinais-Suomen vaalipiirissä äänistä on laskettu noin 76 prosenttia. Kolmen suurimman puolueen ero tässä vaiheessa on vain muutamia satoja ääniä. Paikoissa tällä hetkellä perussuomalaisten paikkamäärä nousee neljään, keskustan putoaa kahteen.

Perussuomalaisten paikan voittoa voitaneen pitää melko varmana, sillä puolue on vaaliliitossa kristillisdemokraattien kanssa ja vaikka KD:llä on tässä vaiheessa vasta 4000 ääntä, se nostaa vaaliliiton vaalipiirin suurimmaksi.

Toisaalta kristillisten kärkiehdokas on tässä vaiheessa selvästi perussuomalaisten neljännen ehdokkaan takana eikä siten uhkaa paikkaa.

Sen sijaan kokoomuksen ja sosialidemokraattien taisto vaalipiirin toiseksi suurimman ryhmän asemasta merkitsee samalla taistoa neljännestä paikasta. Tällä hetkellä kokoomus on kiinni vaalipiirin viimeisessä paikassa, sdp taas kärkkyy ensimmäisellä varasijalla.


Vaalipiirin ääniharavaksi on nousemassa Li Andersson, jolla on koossa jo lähes 18 000 ääntä. Muita henkilökohtaisesti menestyneitä ovat Ville Tavio yli 10 000 ääntä, Petteri Orpo noin 8000, Vilhelm Junnila noin 7600, Annika Saarikko noin 7300 ja Aki Lindén noin 6800.