Perussuomalaisten lisäpaikka varmistumassa

Perussuomalaiset ovat nappaamassa yhden lisäpaikan Varsinais-Suomessa. Vaalipiirin äänistä on laskettu yli 96 prosenttia ja keskusten yhden paikan siirtyminen perussuomalaisille alkaa olla varma.

Myös taistelu vaalipiirin viimeisestä paikasta on kääntymässä kokoomuksen eduksi, sillä eroa sdp:hen on jo yli 3000 ääntä. Itse asiassa vihreät ovat nousseet kokoomuksen neljännen paikan suurimmaksi uhaksi, mutta vertailuluvussa eroa on vielä noin 700.

Perussuomalaisten ääniosuus tosin laski 0,2 prosenttiyksiköllä, mutta vaaliliitto kristillisdemokraattien kanssa onnistui.

Kokoomuksen kannatus laski edellisistä eduskuntavaaleista 1,9 prosenttiyksikköä ja sdp:n kasvoi 2,4, mutta se ei muutoksiin siis riitä. Vihreät ovat kasvattaneet kannatustaan vaalipiirissä 0,3 prosenttiyksikköä.

Henkilökohtaisista paikoista käydään vielä kisaa, sillä laskematta on pääasiassa isojen kaupunkien ääniä ja erot ovat suhteellisen pineiä.


Uusikaupunkilaisista on parhaiten menestynyt Jaana Vasama, jonka äänimäärä on 2300 tuntumassa, Tytti Hyytiä on kerännyt vähän yli tuhat ääntä ja Sami Virtanen hieman alle. Jan Vuorenlaakson äänimäärä on noin 400 ja Sami Laaksosen 350 paikkeilla.