Korihailta loppuivat miehet Kotkassa

Korihait lähti illan vieraspeliin KTP:tä vastaan vakaana aikomuksena napata kaksi pistettä ja siten varmistaa suora säilyminen sarjassa. Pitkälle Korihait olikin tuntumassa, mutta päätösjaksolla kotijoukkue alkoi repiä eroa ja voitti virhevaikeuksiin joutuneen Korihait lopulta numeroin 105-94.

Korihaiden kanssa tasapisteissä oleva Ura pelaa runkosarjan viimeisen pelinsä vasta huomenna Lapualla Kobria vastaan ja jos se voittaa, joutuu Korihait karsintaan,

Kotkassa avausjakso mentiin tasaisesti. Korihait pärjäsi hyvin levypalloissa, mutta heitti huonommin kuin kotijoukkue. KTP voitti jakson lopulta kolmella pisteellä.


Toisella jaksolla KTP pääsi pienelle karkumatkalla, kun Korihait heitti huonosti ja mokaili muutenkin pallon kanssa. Ero kasvoi muutamassa minuutissa kahdeksaan pisteeseen.

Muutama onnistunut kolmonen jakson puolivälissä kuitenkin toi Korihait tasoihin. Loppujakson aikana Korihait kävi muutaman pisteen johdossakin, mutta lopulta toiselle puolikkaalle lähdettiin samasta asemasta kuin toiselle jaksolle eli kotijoukkueen kolmen pisteen johtoasemassa.


Kolmannen jakson alkuun kotkalaiset saivat taas kirin ja ero repesi parissa minuutissa kahdeksaan pisteeseen. Korihait otti aikalisän ja sai kotijoukkueen hyvän vireen poikki.

Jakson puolivälissä oltiin jälleen tasapisteissä ja siinä mentiinkin loppujakso tasatahtiin pisteitä tehtaillen, kunnes jakson loppusekunneille Korihait menetti pallon omassa hyökkäyksessä ja Juho Lehtoranta paiskasi kolmosella kotijoukkueen neljän pisteen johtoon.


Päätösjakson alussa Mika Nuolivirta sai epäurheilijamaisen virheen, KTP pisti vaparit sisään, mutta ei onneksi enää pelitilanneheittoa ja ero oli kuusi pistettä.

Korihait sinnitteli vielä hetken parin peräkkäisen osuneen kolmosen ansiosta, mutta sitten ero alkoi vääjäämättä kasvaa.

Jakson puolivälissä ero oli jo kymmenen pistettä. Pari kertaa Korihait oli ottelussa saanut lähes vastaavan eron nopeasti kiinni, mutta nyt ei.

Brian Coleman nappasi epäurheilijamaisen virheen, KTP pisti vaparit sisään, mutta menetti pallon. Myös Korihait mokasi hyökkäyksensä, Coleman sai viidennen virheensä, KTP teki korin ja johti 14 pistettä. Korihait otti aikalisän, kun peliaikaa oli nelisen minuuttia.

Se ei enää muutosta tuonut. KTP kuittasi Korihaiden onnistumiset tekemällä vastaavan tempun ja piti eron reilussa kymmenessä pisteessä.


Korihait oli alkupelissä parempi levypalloissa, mutta lopussa KTP kiri eron umpeen. Heittopelissä se oli selvästi tarkempi ja kolmoset se pisti sisään yli 50 prosenttisesti ja kakkosetkin Korihait paremmin.

Korihait painosti kotijoukkueelle 17 menetystä ja menetti itse pallon 12 kertaa. Virheitä pelitapa toi paljon ja viimeisen minuutin Korihailla olikin enää neljä miestä kentällä, kun Coleman, Jelks, Jenkins ja Kuukkanen oli liputettu ulos viiden virheen vuoksi.

Korihailta teki kuusi miestä yli kymmenen pistettä, ykkösenä Jelks 16 pistettä. Levypalloissa olivat parhaat Coleman 10 ja Jelks 9, Edwardsille seitsemän koriin johtanutta syöttöä.


Artikkelikuva: Topias Kuukkanen teki Kotkassa 15 pistettä, mutta istui pari viimeistä minuuttia penkillä viiden virheen vuoksi.