Säätiön perustaminen eteni äänestäen

Maanantain kaupunginhallituksessa käsiteltiin Pentti ja Anne Siivosen säätiön perustamista. Kahden äänestyksen jälkeen hallitus esittää valtuustolle säätiön perustamista. Molemmat äänestykset päättyivät 6-5 ja vähemmistöön jääneet jättivät päätökseen eriävän mielipiteensä.

Ukinytin juttu siitä, mistä on kysymys, löytyy tästä.


Maanantaina ehdotti Mauri Kontu (kesk.) Mika Sjöblomin (kesk.) kannattamana, että asia palautetaan uuteen valmisteluun, jonka aika säätiölle tehdään tarvittavat toiminta- ja taloussuunnitelmat.

Palautusesityksestä äänestettiin, se hävisi äänin 5-6 eli asian käsittelyä jatkettiin. Palauttamista kannattivat Kontun ja Sjöblomin lisäksi keskustan Birgitta Runola ja kokoomuksen Raimo Löfstedt ja Johanna Kutila.


Jatkokäsittelyn aikana Sami Laaksonen (vas.) ehdotti Jarmo Kolkan (sdp) kannattamana lisäystä päätösesitykseen. Lisäyksen mukaan seuraavaan kaupunginhallituksen kokoukseen 13.5 tuodaan säätiön toiminta- ja taloussuunnitelmaluonnos.

Mika Sjöblom puolestaan ehdotti Raimo Löfstedtin kannattamana, että koko ehdotus säätiön perustamisesta hylätään, koska siitä puuttuu toiminta- ja taloussuunnitelma.

Äänestyksessä kaupunginjohtajan pohjaesitys lisättynä Sami Laaksosen lisäyksellä voitti äänin 6-5.

Voittanutta ehdotusta kannattivat Laaksosen ja Kolkan lisäksi sdp:n Merja Koski, Lea Myllymäki ja Jaana Reijonsaari-Korsman sekä proUkin Heikki Wala, vastaan olivat samat viisi jäsentä, jotka kannattivat asian palauttamista.

Löfstedt, Kontu, Runola, Kutila ja Sjöblom jättivät päätökseen eriävän mielipiteensä.


Päätös on siis, että valtuustolle ehdotetaan säätiön perustamista ja hallituksen seuraavaan kokoukseen tuodaan toiminta- ja taloussuunnitelmaluonnos.