UPK:n miesten kausi alkaa torstaina

UPK:n edustusjoukkueen kausi jalkapallon vitosdivarissa alkaa torstaina vieraspelillä Raisiossa. Uusi valmentaja Severi Marttila taistelee samojen ongelmien kanssa kuin edellisetkin valmentajat, vuorotyöt ja opiskelut sotkevat valmistautumista ja tulevat tekemään myös kesästä haastavan.

– Nimiä edustusjoukkueessa on kolmatta kymmentä, mutta yhteisharjoituksissa käynti on ainakin huhtikuun ajan ollut vaihtelevaa. Edustuksen treenien sijasta monet ovat käyneet välillä höntsäporukassa pelaamassa sen mukaan kuin työvuorot ovat sopineet.

Mitään suuria mullistuksia joukkue ei ole kokenut, vaan viime vuoden runkomiehistö jatkaa pääosin. Tosin muutamia kysymysmerkkejä on vielä ilmassa, samoin monen muualla opiskelevan kohdalta kesä on vielä auki.

– Eemeli Salin on tulossa mukaan, kunhan salibandykiireet helpottavat ja Helmisen Laurikin todennäköisesti. Vanhat patut Kari Dahlberg ja Vesa Salin ovat mukana ja muutama mielenkiintoinen uusikin nimi on joukkueessa. Heinon Tomi ei ole enää mukana, mutta maaliinkin on halukkaita löytynyt.


Länsi-Suomen vitosdivari pelataan viime vuoden tapaan kolmessa lohkossa. UPK pelaa kymmenen joukkueen kakkoslohkossa. Lohko pelataan kaksinkertaisena sarjana ja vain voittaja nousee neloseen, kaksi viimeistä putoavat kutoseen.

Viime kaudella UPK sijoittui lohkossa kakkoseksi ylivoimaisen TPS:n jälkeen. Silloin joukkueita oli vähemmän ja sarja pelattiin kolminkertaisena.

– Nyt ei mitään TPS:n tapaista ennakkoon ylivoimaista joukkuetta ole, vaan kaikki lähtevät samalta viivalta ja tasaisia vääntöjä on tiedossa.

UPK ei ole mitään virallisia sijoitustavoitteita kaudelle asettanut.

– Nautitaan pelaamisesta. Pelataan tosissaan eikä leikitä, mutta ei hampaat irvessä haeta menestystä vaan tulosta tehdään pelistä nauttien. Joka peliä lähdetään toki voittamaan.


UPK aloittaa kauden torstaina Raisiossa RaiFun kakkosta vastaan ja kotiavaus pelataan Sorvakon urheilukentällä 2.5 kello 19 alkaen. Vastustajaksi saapuu LoPS Loimaalta.

Sitten on vuorossa vieraspeli turkulaista KuuLaa eli Kuuvuoren Laakia vastaan ja 18.5 Pallokentän avausotteluna kello 15 kohdataan turkulainen AKT eli Atleetikko Klubi Turku.


Artikkelikuva: Jalkapallon vitosdivari alkaa UPK:n osalta torstaina vieraspelillä, pääsiäismaanantain treeneissä haettiin pelituntumaa Pohitullin tekonurmella.

UPK päävalmentaja Severi Marttila.