Poliisin lupakansliassa ruuhkaa

Viime lokakuussa 2018 alkanut henkilökorttien ja passien hakuruuhka on näkynyt poliisin Uudenkaupungin lupatoimistossa. Tällä hetkellä Uudessakaupungissa on ajat varattu aina toukokuun puoliväliin asti.

– Olemme myöntäneet alkuvuodesta 2019 yli 230 prosenttia enemmän henkilökortteja ja 34 prosenttia enemmän passeja, mitä vastaavana aikana vuonna 2018 myönnettiin, kertoo Rauman lupapalveluyksikön päällikkö, rikoskomisario Leo Tusa.

Lupatiskillä palvellaan asiakkaita minuuttiaikataulun mukaan, joten mahdollisuutta palvella ilman ajanvarausta tulevia asiakkaita ei välttämättä ole.

– Lupatiskillä räyhääminen ei jouduta asiasi käsittelyä, Tusa muistuttaa.


Rauman lupakansliassa on ajat varattu toukokuun loppupuolelle saakka ja Uudessakaupungissakin toukokuun puoliväliin saakka, joten mikäli haluaa kesäksi esimerkiksi passiasiasi kuntoon, niin kannattaa heti varata aika. Ruuhka koskee myös aseluvan hakijoita ja yleisötilaisuusasioita.

Ajanvarauksella pystytään välttämään asiakkaiden turhat matkan ja lupapalvelun ruuhkautumisen. Poliisin lupahallintoon kohdistuneiden säästöjen vuoksi lupahenkilöstön määrää on vähennetty niin paljon, että Sähköinen ajanvaraus on yksi tapa, millä pyrimme paremmin ylläpitämään lupahallinnon asiakaspalvelun.

Poliisin sähköisen ajanvarauksen löytää tästä ja puhelimitse sinne saa yhteyden soittamalla numeroon 0295 419 800.