Ei muutosta työttömyysasteessa

Uudenkaupungin työttömien määrä pysyi maaliskuussa helmikuun lukemissa. Työttömiä työnhakijoita oli maaliskuun lopussa 428 eli 5,8 prosenttia työvoimasta. Työnhakijoista oli miehiä 242 ja naisia 186.

Työttömyyden rakenteessakaan ei suuria muutoksia tapahtunut, työttömistä oli alle 25-vuotiaita 45 eli yksi vähemmän kuin helmikuussa ja yli 50-vuotiaita 201 eli yhdeksän vähemmän kuin helmikuussa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä oli 77. Avoimia työpaikkoja Uudessakaupungissa oli 642.

Vuosi sitten työttömiä työnhakijoita Uudessakaupungissa oli 403 ja alhaisimmillaan luku kävi viime vuoden toukokuussa, jolloin ely-keskuksen tilaston mukaan työtä haki 385 työtöntä. Työttömyysaste oli silloin 5,5 prosenttia.


Naapurikunnista Laitilan työttömyysaste tipahti jälleen alle 4:ään, mutta syyskuun 3,7:ään ei vielä päästy. Laitilan lisäksi työttömyys väheni Taivassalossa ja Vehmaalla muutaman prosenttiyksikön kymmenyksen, Kustavissa ja Pyhärannassa taas kasvoi muutaman prosenttiyksikön kymmenyksen.

Koko Vakka-Suomen työttömyys on 5,4 prosenttia ja edelleen Varsinais-Suomen alhaisin, mutta ei enää useaan kuukauteen ole mainittavasti laskenut. Vuodessa Vakka-Suomen työttömyys on alentunut kahdella prosentilla, kun muualla maakunnassa vähennystä on tapahtunut kymmenen prosenttia.

Koko Suomen työttömyysprosentti oli maaliskuun lopussa 9,1 ja Varsinais-Suomen 8,4. Korkein työttömyys Varsinais-Suomessa on Turussa (11,0) ja Salossa, mutta Salon työttömyysaste painui pitkästä aikaa alle kymmenen (9,8).

Laitilan työttömyysaste 3,9 prosenttia on maakunnan alhaisin, seuraavina Rusko 4,1, Paimio 4,2 ja Nousiainen 4,5.


Työvoimatoimiston arvion mukaan työvoiman kysyntä vilkastuu edelleen, mutta ei enää hurjaa tahtia. Viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana avautui kuusi prosenttia enemmän työpaikkoja kuin vastaavana aikana vuosi sitten.