Katu-uskottava blogi avautunut

Jalavan sisarusten ja isä-Matin yhteistyön tuloksena on avautunut Uudenkaupungin katuihin ja teihin keskittyvä blogi. Blogissa tullaan tiiviissä tahdissa esittelemään yksi kerrallaan aakkosjärjestyksessä kaupungin yli 400 katua.

Matti Jalavaa on historia kiinnostanut aina ja hänellä on valtavat arkistot materiaalia ja kuvia Uudestakaupungista. Aikanaan kaupungin töissä ollessaan hän toimi mm. kadunnimitoimikunnan sihteerinä.

– Olen luennoinut kadunnimistä mm. kansalaisopistossa ja kirjoitellut asiasta artikkeleja. Ajatus materiaalin julkaisemisesta blogimuodossa syntyi viime joulun aikaan, kun istuskelimme iltaa perheen kanssa, Matti kertoo.

Kadut rajattiin tässä vaiheessa postinumeron 23500 alueella eli Kalannin, Pyhämaan ja Lokalahden katuja tai teitä mukana on vain vähän. Silti katuja löytyi noin 420.


Kustakin kadusta on kaivettu perustiedot eri lähteistä. Blogissa esitellään kadun syntyhistoriaa, mm. nimen perusteita ja mahdollisia vanhoja nimiä, kartan avulla kadun sijainti jne.

Historian lisäksi mukana on materiaalia kadun nykypäivästä. Valokuvia ja videopätkiä ja myös dronen avulla katua esitellään lintuperspektiivistäkin.

– Blogista on interaktiivinen eli blogikirjoitusten kommentointi on sallittu. Toivomme, että ihmiset laajentaisivat blogitekstiä omilla muisteluksillaan ja kommentoinneillaan, Jalavat sanovat.

Matin omia arkistojen lisäksi blogikirjoituksissa on hyödynnetty Marin avustuksella mm. museon arkistoja ja blogin käytännön toteutus ja uusien kuvien ja videoiden hankkiminen on ollut pääosin Karin kontolla ja myös Sari on ollut blogin teossa innolla mukana.

Blogiin liittyy myös facebook, twitter ja instagram -tilit.


Blogi löytyy tästä. Sen ensimmäinen kirjoitus Aaholmintie tietoineen on jo luettavissa.


Artikkelikuva: Mari, Kari ja Matti Jalava ja kaksi Uudenkaupungin noin 420 kadusta.

Siitä se alkaa, Aaholmintie on julkaistu tänään.