Vakka-Suomenkadulla avautuu uusi eläinlääkäriasema

Vakka-Suomenkadun numero seiskassa eli ns. Kelan talossa on jo muutaman kuukauden remontoitu uutta eläinlääkäriasemaa ja nyt remontti on viittä vaille valmis. VakkaVetin puhelinnumero avautuu huomenna torstaina ja varsinainen toiminta alkaa maanantaina.

VakkaVetin yrittäjän toimii Hannele Koivula. Hän on valmistumisensa jälkeen tehnyt kunnallisen eläinlääkärin sijaisuuksia eri puolilla, mm. Raumalla ja Mynämäellä.

– Oma vastaanotto on ollut kauan ajatuksissa, mutta että se tapahtui nyt, on sattumien summa. Noin vuoden verran tätä on ihan tosissaan viety eteenpäin.

Töitä olisi kunnallisellakin puolella ollut, mutta siellä tehtäviin liittyy erilaisia viranomaistehtäviä ja mm. yö- ja viikonloppupäivystysvelvollisuus ja oma vastaanotto on aina oma, sen palvelut voi räätälöidä haluamakseen.


Kunnan töissä kunta huolehti varusteista, mutta itsenäisenä yrittäjänä kaikki on omissa käsissä. Vakka-Suomenkadun liikehuoneistoon on tehty iso remontti, jolla avoimesta tilasta on rakennettu toimiva kokonaisuus ja sen lisäksi on pitänyt hankkia kalliit laitteet.

– Nyt aluksi täällä on inhalaattorianestesialaitteisto, ultraäänilaitteisto, hammasröntgen ja -porayksikkö. Varsinaista röntgenlaitteistoa ei vielä ole, mutta sille on tehty tilat valmiiksi ja tarkoitus olisi vielä tämän vuoden aikana hankkia se.

Tiloissa on kaksi vastaanottohuonetta, leikkaussali, hammashoitotila, laboratorio, jossa omilla laitteilla voidaan tehdä nopeasti mm. verianalyysejä, sekä sosiaalitilat.


VakkaVet on maanantaista lähtien avoinna arkipäivisin kello 8-16 paitsi keskiviikkoisin kaksi tuntia myöhemmin eli kello 10-18.

– Silloin paikalla on minä tai hoitaja Sanna Sukari. Toimenpiteet ja vastaanottoajat tulee varata etukäteen, teen itse myös asiakaskäyntejä muualle. Aikoja voidaan periaatteessa varata myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolelle.

Kissat, koirat ja hevoset tulevat olemaan pääasiakkaat, mutta Hannele auttaa myös eksoottisempia lemmikkieläimiä, kuten matelijoita ja jyrsijöitä.

Päivystykseen tai viikonloppuaikoihin ei tässä vaiheessa ole resursseja, mutta jos tarvetta on, niin Hannele on valmis harkitsemaan lisätyövoiman palkkaamista. Tilat mahdollistaisivat kyllä toiminnan laajentamisen.

Vastaanottotiloissa on myös myynnissä mm. koiran ja kissan ruokia sekä alan tarvikkeita.


Lemmikkien määrä on kasvussa ja heistä pidetään myös entistä paremmin huolta. Monissa perheissä lemmikki on kuin perheenjäsen ja monille yksinäisille se on pääasiallinen juttukaveri.

– Myös lemmikkien terveydestä ollaan entistä tarkempia. Lemmikkeihin pätee ihan sama kuin ihmisiin, pienetkin vaivat kannattaa hoitaa kuntoon heti eikä odotella viikkokaupalla, että paraneeko vaiva itsestään. Joskus se voi viikkojen jälkeen olla myöhäistä.

Uusi yritys on herättänyt suurta mielenkiintoa jo etukäteen. Työssään kunnallisella puolelle Hannele on havainnut alueella selvän tarpeen uudelle asemalla.

– Toivottavasti kaikki lähtee hyvin käyntiin. Uskoisin, että erityisesti viikonloppupäivystys olisi palvelu, joka olisi hyvä saada käyntiin, mutta ensin pitää saada perustoiminta pyörimään sujuvasti.


VakkaVetin torstaina avautuva ajanvarausnumero on 020 7320020, kotisivut taas löytyvät tästä.


Artikkelikuva: Laboratorioasta löytyy mm. veren analyysilaitteisto, jonka avulla tulokset saadaan nopeasti, esittelee Hannele Koivula.